Klaus Iohannis, la Piteşti: „Dacă tot suntem mai puţini în România, măcar să fim mai performanţi“

Klaus Iohannis, la Piteşti: „Dacă
tot suntem mai puţini în România, măcar să fim mai performanţi“

Preşedintele Iohannis a criticat dur lipsa unei infrastructuri adecvate în România FOTO: Denis Grigorescu

Preşedintele României Klaus Iohannis a fost prezent joi, 24 mai, la Piteşti la un eveniment organizat de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România. Şeful statului a participat la dezbaterea ”Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creştere a competitivităţii“, la care au participat peste 200 de invitaţi reprezentând firme de top din industria auto românească.

Ştiri pe aceeaşi temă

Referindu-se la faptul că populaţia României a scăzut considerabil, asta şi din cauză că tot mai mulţi români aleg să emigreze, preşedintele Klaus Iohannis a spus: ”E un fapt că vom fi tot mai puţini. Şi dacă tot suntem mai puţini în România, măcar să fim mai performanţi. Şi asta înseamnă industrii inovative. În România trebuie să se reinstaureze meritocraţia. Ţinta noastră trebuie să fie crearea de condiţii mai bune pentru ca să se întoarcă cei plecaţi peste hotare”.

Referindu-se la faptul că în ultimii ani s-au inaugurat extrem de puţini kilometri de autostradă, preşedintele Klaus Iohannis a declarat: ”Pe tronsonul Deva-Lugoj, fiecare prim-ministru a inaugurat câte un metru de autostradă. Ar fi mai simplu şi cu certitudine mai bine, în opinia mea, să construim autostrăzile de care avem nevoie în cât mai puţini ani, nu în decenii, aşa cum, din păcate, se prefigurează potrivit ritmului de melc de până acum. Eu sunt pe deplin convins că dezvoltarea infrastructurii este cea mai sigură cale de a întări unitatea şi convergenţa dintre regiunile României, pe lângă faptul că ar reprezenta un extrem de important avantaj pentru România. Însă, în programele guvernamentale, infrastructura, de cele mai multe ori, a fost o prioritate doar la nivel declarativ. Şi nu vorbesc doar de ultimii guvernanţi. Infrastructura nu este un slogan care sună bine doar când aduce capital electoral. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperităţii, iar lipsa de autostrăzi este reclamată, aşa cum vedem în prezent, deopotrivă de mediul economic, dar, pe bună dreptate, şi de cetăţeni. Românii îşi doresc un trai mai bun şi recurg la proteste – până acum greu de imaginat – pentru a atrage atenţia asupra acestor probleme acute”.

Preşedintele Ford România: ”În România, transportul feroviar e de patru ori mai lent comparativ cu restul Europei”

Prezent la conferinţa de la Piteşti, Ian Pearson, preşedinte Ford România a ţinut să critice faptul că ”în România, transportul feroviar este de patru ori mai lent comparativ cu restul Europei”, iar acest fapt afectează atât activitatea Ford România, cât şi industria auto de la noi. Tot Ian Pearson a mai spus că ”Guvernul a promis investiţii majore în infrastructură şi nu s-a ţinut de cuvânt”.

După cum a declarat Gabriel Sicoe, preşedintele ACAROM, industria auto din România va avea în 2018 o cifră de afaceri estimată la 28 de miliarde euro. ”Industria auto este primul sau al doilea angajator în 20 de judeţe din România”, a mai spus Gabriel Sicoe.

220.000 de români lucrează în prezent în industria auto în cadrul a peste 600 de companii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările