FOTO VIDEO Un câine poliţist de ur­mă a salvat viaţa unui bătrân de 80 de ani din Argeş. Unde l-a găsit Axi pe octogenarul rătăcit

FOTO VIDEO Un câine poliţist de ur­mă a salvat viaţa unui bătrân de 80 de ani din Argeş. Unde l-a găsit Axi pe octogenarul rătăcit

Bătrânul era slăbit după o noapte petrecută în frig, printre buruieni

Un bătrân în vârstă de 80 de ani, din comuna argeşeană Rociu, rătăcit după ce a dispărut de acasă, a fost salvat cu ajutorul unui câine poliţist de ur­mă. Bătrânul stătuse o noapte întreagă într-un lăstăriş.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Axi, poliţistul patruped, l-a descoperit pe octogenar căzut la pământ, într-o zonă plină de vegetaţie uscată. O noap­te întreagă încercase bătrânul să iasă dintre buruienile înalte, dar în zadar. Slăbit şi înfrigurat, omul nu mai credea că cineva îi va mai da de urmă. 
                           
„În urma sesizării, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală, împreună cu poliţiştii Compartimentului urmăriţi al Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş, precum şi un câine de urmă şi conductor din cadrul Serviciului Criminalistic Argeş, au desfăşurat căutări, reuşind identificarea bătrânului căutat. Acesta a fost găsit într-o zonă cu vegetaţie abundentă de pe raza aceleiaşi localităţi, fiind conştient şi cooperant. Din verificările efectuate a reieşit că cel în cauză nu a fost victima niciunei infracţiuni", precizează  IPJ Argeş.
 
Bătrânul a fost consultat de un echipaj medical şi dus la spital.
 
Sora lui a fost cea care l-a dat dispărut
 
Bătrânul locuieşte la Rociu, cu nepotul său. Şi-a pierdut şi soţia, şi fiica, iar în ultimul timp, din cauza vârstei, puterile l-au cam lăsat.  
 
Miercuri, octogenarul s-a rătăcit  şi a ajuns din întâmplare în zona de vegetaţie uscată. Sora lui a fost cea care a sesizat a doua zi că bărbatul lipseşte şi l-a dat dispărut, iar poliţisţii din localitate au plecat în căutarea lui însoţiţi de Axi. 

.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările