Florin Călinescu a candidat în 2008 pentru un post de senator din partea PNL. De ce a fost ulterior exclus cu scandal din partid

Florin Călinescu a candidat în 2008 pentru un post de senator din partea PNL. De ce a fost ulterior exclus cu scandal din partid

Florin Călinescu alături de Bebe Ivan, primarul comunei argeşene Băbana, cu care e prieten de mulţi ani FOTO: Facebook/Bebe Ivan

Actorul Florin Călinescu (63 de ani) a intrat în politică şi este noul preşedinte al Partidului Verde. Cunoscutul om de televiziune mai are o experienţă politică la activ. În 2008, a candidat pentru un post de senator în Argeş din partea PNL, pe Colegiul Piteşti, însă a pierdut, clasându-se pe locul al treilea. Ulterior, a fost exclus cu scandal din PNL.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2008, actorul şi omul de televiziune Florin Călinescu candida pe Colegiul Piteşti, la funcţia de senator, din partea PNL. Cele aproape 14.000 de voturi nu au fost însă suficiente pentru ca Florin Călinescu să obţină fotoliul de senator.

În 2008, principalii candidaţi pentru funcţia de senator de Piteşti erau: Octavian Ştireanu – PSD, Mircea Cinteză – PDL şi Florin Călinescu – PNL. Deşi pe locul I s-a clasat reprezentantul PSD, Octavian Ştireanu, postul de senator i-a revenit lui Mircea Cinteză de la PDL, conform redistribuirii locurilor de parlamentari în Argeş. Chiar dacă s-a clasat pe locul al treilea cu aproape 14.000 de voturi, perdant s-a numit şi Florin Călinescu, cel care, deşi a obţinut cel mai mare număr de voturi din PNL Argeş, nu a prins postul de senator. Conform algoritmului, postul de senator care ar fi revenit PNL în Argeş i-a fost dat lui Mircea Diaconu, care a obţinut doar 10.000 de voturi pe Colegiul Câmpulung, cu 4.000 mai puţine decât colegul său de partid, Florin Călinescu.

În februarie 2009, preşedintele PNL Piteşti, Marius Postelnicescu, anunţa că Florin Călinescu a fost exclus din organizaţia PNL Piteşti pentru că nu a respectat statutul partidului, a lipsit de la şedinţe şi a jignit membrii organizaţiei.

"Nu a făcut nimic: nu a respectat statutul, nu a participat la şedinţe şi mai ales declaraţiile din ultima vreme, lansate pe diferite posturi, la adresa membrilor organizaţiei, ne-au făcut să aplicăm regulamentul", spunea Postelnicescu la vremea respectivă. De asemenea, preşedintele filialei PNL Piteşti mai preciza că un alt motiv pentru luarea acestei decizii a fost faptul că Florin Călinescu nu şi-a plătit cotizaţia niciodată din momentul înscrierii în partid.

De cealaltă parte, Călinescu declara atunci că relaţiile sale cu partidul au încetat încă din 2008, când şi-a depus demisia."Eu mi-am trimis demisia prin poştă în decembrie 2008", declarat Florin Călinescu în februarie 2009, adăugând că "e o sărbătoare (că l-au exclus - n.red.), căci nu pot să stau într-un partid care nu are onoare".

Florin Călinescu se înscrisese în PNL în septembrie 2008.

Actorul vine în continuare frecvent în judeţul Argeş, având o veche relaţie de prietenie cu Bebe Ivan, primarul comunei Băbana.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările