Cum să scapi de dopurile de ceară fără efort

Cum să scapi de
dopurile de ceară fără efort

Dopurile de ceară pot fi eliminate şi cu o soluţie salină FOTO 123 RF

Atunci când se adună prea multă ceară în ureche, se formează un dop, care poate cauza probleme de auz. În caz că dopurile de ceară nu sunt unele mari şi îndepărtarea lor nu presupune riscuri, sunt câteva metode simple prin care puteţi scăpa de ele fără probleme şi riscuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

O primă variantă de a scăpa de dopurile de ceară din urechi este aceea de a utiliza o soluţie salină. Iar reţeta este una simplă. Se amestecă două linguriţe de sare cu o jumătate de cană de apă călduţă până când sarea se dizolvă complet. Folosind o pipetă adăugaţi câteva picături în ureche, menţinând capul îndreptat în sus. Ţineţi apa în ureche timp de maximum cinci minute, iar apoi înclinaţi capul în direcţia opusă pentru a scurge apa.

Dopurile de ceară pot fi îndepărtate şi cu ulei de măsline. Puteţi folosi ulei de măsline pentru a curăţa urechile de ceară astfel: turnaţi câteva de ulei de măsline în fiecare ureche, apoi staţi culcat cu urechea în sus timp de un sfert de oră. După ce s-a scurs timpul, întoarceţi capul ca uleiul să se poată scurge din ureche pe un şerveţel de hârtie sau într-un prosop. Repetaţi procesul şi pentru urechea cealaltă. Ca să vă curăţaţi urechile de ulei, trageţi puţină apă călduţă cu o seringă şi injectaţi lichidul în urechea aplecată deasupra chiuvetei. Nu trebuie să apăsaţi puternic pe seringă atunci când faceţi această operaţiune.

Apa oxigenată este şi ea un remediu la îndemână împotriva dopurilor de ceară. Găsiţi apă oxigenată la orice farmacie, iar preţul este unul accesibil. Concret, iată cum se foloseşte apa oxigenată pentru îndepărtarea dopurilor de ceară. Turnaţi apa la temperatura camerei în ureche şi lăsaţi-o să acţioneze până auziţi că nu mai sfârâie – cel mai bine este să staţi întins pe pat, pe o parte, cu urechea în sus. La final, ţineţi un prosop la ureche şi întoarceţi capul pentru ca apa să se scurgă în el. Repetaţi zilnic până se rezolvă problema.

O altă soluţie eficientă pentru dizolvarea dopurilor de ceară este o soluţie compusă din oţet şi alcool pentru frecţie. Puneţi părţi egale de oţet şi alcool într-un castron şi apoi amestecaţi. Adăugaţi câteva picături în ureche şi scurgeţi imediat.

Pentru orice problemă medicală aveţi se recomandă să apelaţi în primul rând la un medic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările