Cum sunt instruiţi poliţiştii care lucrează în stradă, la ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale

Cum sunt instruiţi poliţiştii care lucrează în stradă, la ordine publică, poliţie rutieră şi investigaţii criminale

Zi de instrucţie   Foto: IPJ Argeş

Grupe de poliţişti din Argeş care lucrează în segmentul stradal trec săptămânal printr-o acţiune de instruire care include, printre altele, lecţii de autoapărare şi antrenamente de tragere cu armamentul din dotare.

În fiecare săptămână, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, prin Serviciul Pregătire Profesională - structură de specialitate ce asigură pregătirea profesională a poliţiştilor argeşeni - se efectuează instruiri ce au ca principal scop pregătirea de intervenţie a personalului instituţiei pe cele patru componente, respectiv sport şi autoapărare, tragerea cu armamentul din dotare, tactică poliţienească şi conducerea defensivă şi în regim prioritar al autospecialelor din dotare.
 

După instrucţie, evaluare

Serviciul Pregătire Profesională asigură organizarea, planificarea şi buna desfăşurare a activităţilor care vizează procesul de pregătire practică, formare profesională şi evaluare a performanţelor poliţiştilor argeşeni.
 
"În baza unui program bine organizat şi planificat, poliţiştii Serviciului Pregătire Profesională organizează instruiri, pentru dezvoltarea şi menţinerea deprinderilor practice de bază ale personalului operativ, care îşi desfăşoară activitatea, în special, în segmentul stradal, în structurile de ordine publică poliţie rutieră şi investigaţii criminale", explică IPJ Argeş.
 
Activităţile de instruire vizează pregătirea unui număr între minim 15 şi maxim 30 de poliţişti pe săptămână, în baza organizării şi planificării făcute de Serviciul Pregătire Profesională, structura de specialitate ce asigură pregătirea profesională a poliţiştilor argeşeni, cea care face şi evaluarea performanţelor poliţiştilor argeşeni.
 
Până în prezent, au fost instruiţi, în cadrul programului, atât în domeniul pregătirii fizice, tragerii cu armamentul din dotare, tactică poliţienească, cât şi conducerea defensivă (teoretic), aproximativ 500 de poliţişti argeşeni.
 
Cum sunt instruiţi, în Argeş, poliţiştii din structurile de ordine publică poliţie rutieră şi investigaţii criminale
Zi de instrucţie. Foto: IPJ Argeş
 
"Ne dorim promptitudine, profesionalism şi siguranţă în executarea misiunilor încredinţate, astfel încât pregătirea profesională şi fizică a poliţiştilor argeşeni să aibă caracter continuu, fiind o preocupare individuală şi colectivă a tuturor poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş", precizează IPJ Argeş.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările