Coşurile de mână nu mai pot fi folosite în supermarketurile din Argeş din cauza SARS-CoV-2

Coşurile de mână nu mai pot fi folosite în supermarketurile
din Argeş din cauza SARS-CoV-2

Autorităţile spun că aceste coşuri reprezintă un factor de risc epidemiologic FOTO: agora.md

De la sfârşitul acestei săptămâni, coşurile de mână nu mai pot fi folosite în supermarketurile din Argeş. Măsura a fost luată de comun acord de Prefectură şi reprezentanţii supermarketurile pentru a reduce riscul infectării cu SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectul Emanuel Soare s-a întâlnit joi 26 noiembrie cu reprezentanţii supermarketurilor şi ai marilor centre comerciale din judeţ, în încercarea de a găsi soluţii pentru evitarea aglomerării şi diminuarea riscului de infectare cu SARS-CoV-2. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai DSP Argeş, ai Poliţiei, Jandarmeriei şi ai ISU Argeş.

Ţinând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar şi de faptul că se apropie minivacanţa de 1 decembrie şi perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanţii operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării şi a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2. 

„De comun acord, s-a stabilit să se renunţe la coşurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic”, spune prefectul Emanuel Soare. 

În acelaşi timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor. Angajaţii supermarketurilor şi agenţii de pază vor fi mai vigilenţi şi vor îndemna clienţii să respecte normele de protecţie sanitară- în special purtarea corectă a măştii şi păstrarea distanţei fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienţilor în magazin. 

Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ţinute deschise cât mai multe,  în special la orele de vârf. De asemenea, în supermarketurile unde se formează cozi apropiate la casele de marcat, s-a recomandat instalarea unor panouri despărţitoare, de plexiglas.

 

Vă mai recomandăm şi:

„Cruciada“ înalt prea-răzvrătitului Teodosie în Constanţa carantinată. Poliţia a intrat peste el la slujbă

 

Marile companii din România care au vândut măşti neconforme. Amenzi uriaşe pentru retaileri şi lanţuri de farmacii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările