Concert caritabil pentru copiii cu autism, sâmbătă, la Piteşti

Concert
caritabil pentru copiii cu autism, sâmbătă, la
 Piteşti

Copii cu autism la o şedinţă  de terapie Foto Arhiva Adevarul

Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Argeş şi Fundaţia “Medicina şi Muzica” organizează sâmbătă, 20 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. Spectacolul va fi susţinut susţinut de Orchestra Medicilor „Dr. Ermil Nichifor”.

Organizatorii evenimentului de sâmbătă  şi-au propus strângerea de fonduri pentru renovarea noului Centru de terapie pentru copiii bolnavi de autism şi sindromul Down şi mizează pe sensibilitatea şi deschiderea piteştenilor faţă de probleme celor care suferă de  aceste boli. Preţul unei invitaţii este de 50 de lei.

Orchestra Medicilor din Bucureşti a luat fiinţă în toamna anului 1954, iniţiatorul şi fondatorul acesteia fiind doctorul Ermil Nichifor. Încă de la înfiinţare Orchestra s-a aflat sub înaltul patronaj al Filarmonicii „George Enescu”. În 1997 a apărut şi Fundaţia “Medicina şi Muzica”, denumire inspirată din titlul cărţii cu acelaşi nume scrisă în 1965 de medicii Ermil Nichifor şi C. Bocarnea. Din 2004 o parte din colectivul Orchestrei au devenit membri fondatori ai Orchestrei Europene a Medicilor (EDO), cu sediul în Londra, susţinând în această calitate concerte în Marea Britanie, Ungaria, Germania, Italia şi România. În fiecare an Orchestra Medicilor susţine între 6 şi 8 concerte, majoritatea pe scena Ateneului Român..

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările