Cine este Joana Cotar, românca din Bundestag care a pierdut alegerile pentru şefia partidului Aternativa pentru Germania

Cine este Joana Cotar, românca din Bundestag care a pierdut alegerile pentru şefia partidului Aternativa pentru Germania

Joana Cotar este originară din Piteşti FOTO: arhiva personală

Originară din Piteşti, membră în Bundestag (Parlamentul din Germania) de patru ani şi membră a AfD (Alternativa pentru Germania), Joana Cotar a pierdut alegerile pentru şefia partidului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joana Cotar a făcut echipă cu Joachm Wundrak la alegerile pentru şefia partidului. 

Membrii Alternativei pentru Germania (AFD), partid naţionalist de dreapta, au votat candidaţii câştigători în cadrul unui sondaj online ce s-a încheiat pe 24 mai. 

Duo-ul cu cele mai multe voturi a fost cel compus din Alice Weidel şi Tino Chrupalla. 

Alegerile generale din Germania, inclusiv cele pentru postul de cancelar federal, se vor desfăşura în septembrie. 

”Îi felicit pe Alice Weidel şi Tino Chrupalla pentru alegerea lor. Ei au câştigat majoritatea membrilor de partid şi acum ne vor conduce în viitoarea campanie electorală federală. Aştept cu nerăbdare să îi pot susţine activ pe amândoi în următoarele luni. Aş dori să exprim mulţumiri din inimă membrilor care au votat pentru Joachim Wundrak şi pentru mine. În ultimele săptămâni am experimentat un val de sprijin care ne-a depăşit cu mult aşteptările şi care m-a emoţionat foarte mult personal”, spune Joana Cotar.

Alternativa pentru Germania (AfD) a obţinut 12,6 procente din voturi la alegerile din 2017.

Născută la Piteşti în 1973, Joana Cotar a plecat din România în Germania cu părinţii săi pe când avea doar cinci ani. Părinţii săi au fost profesori în Piteşti mai mulţi ani, mama sa fiind una dintre cele mai apreciate profesoare de engleză din Argeş.

În prezent, Joana Cotar este deputată în Bundestag şi răspunde de problema digitalizării în cadrul grupului parlamentar AfD. Joana Cotar este membră AfD din 2013.

Vă mai recomandăm şi:

Planurile Angelei Merkel în 2018 pentru a ţine Europa unită: alianţă cu Franţa pentru întărirea puterii economice europene şi controlul imigraţiei

Un profesor de economie eurosceptic din Germania a blocat în instanţă, alături de o alianţă a cetăţenilor, planul de redresare economică votat de UE

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările