Încăierare între două fete de 15 ani, oprită de poliţişti şi jandarmi. Au fost aplicate nu mai puţin de 18 sancţiuni

Încăierare între două fete de 15 ani, oprită de poliţişti şi jandarmi. Au fost aplicate nu mai puţin de 18 sancţiuni

Foto arhivă Adevărul

Poliţiştii piteşteni au fost sesizaţi vineri, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că în zona din spatele unei staţii de autobuz, ar fi fost în desfăşurare o stare conflictuală la care participă mai mulţi tineri.

În urma sesizării, la locul indicat s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, în sprijinul cărora au intervenit şi jandarmi argeşeni şi poliţişti locali.

"Din verificările efectuate de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Piteşti s-a stabilit că două minore de 15 ani, au avut un conflict verbal, degenerarea acestuia fiind împiedicată în urma intervenţiei.

Cele două minore au fost conduse la sediul poliţiei, unde au fost solicitaţi să se prezinte şi părinţii acestora, iar după efectuarea verificărilor, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a acestora, conform Legii 61/1991R privind normele de convieţuire socială, precum şi conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19", precizează IPJ Argeş.

Alţi patru puşti, cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, au fost sancţionaţi contravenţional, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor participanţilor şi luarea măsurilor legale care se impun.

În total au fost aplicate până în prezent 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.400 de lei, conform Legii 61/1991R, precum şi 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020.

"Recomandăm celor care asistă la un comportament agresiv să sesizeze autorităţile şi să nu contribuie, prin atitudinea pasivă, la escaladarea comportamentului agresiv.

Faptele pot îmbrăca atât forma juridică a unor contravenţii, ori chiar forma penală, dacă o situaţie conflictuală degenerează în agresiuni de natură fizică.

Reamintim că, un factor important în situaţia agresiunilor îl reprezintă atitudinea celor care asistă sau iau la cunoştinţă despre astfel de fapte", mai precizează IPJ Argeş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările