Un pod în lucru, calvarul şoferilor care circulă pe drumul dintre Piatra Neamţ şi Bicaz. Cât vor mai dura reparaţiile

Un pod în lucru, calvarul şoferilor care circulă pe drumul dintre Piatra Neamţ şi Bicaz. Cât vor mai dura reparaţiile

Coloană de maşini înainte de intrarea pe podul de la Vaduri FOTO: vestea.net

De mai bine de o lună de când au început reparaţiile podului rutier de pe DN 15, în localitatea Vaduri, maşinile circulă în coloană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Traversarea podului peste pârul Secu, de pe DN 15, din localitatea Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, este un calvar pentru şoferi de mai bine de o lună, de când au început reparaţiile acestui obiectiv. Într-o perioadă şi aşa aglomerată de venirea - plecarea stranierilor, sectorul de drum ce asigură legătura dintre Piatra Neamţ şi Bicaz, şi mai departe spre Cheile-Bicazului ori Durău, necesită multă răbdare pentru a fi parcurs. 
 
În iulie, şi pe tot parcursul lunii august (până în prezent), şoferii au circulat în ritm de melc. Reparaţiile care se fac la acest pod, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, au impus traversarea pe un singur fir, alternativ, circulaţia fiind dirijată prin semafoarele de la cele două intrări pe pod.  
 
 
Coşmarul şoferilor a fost mai ales în weekend-uri, dar şi în zilele de sărbători, când circulaţia a fost intensă spre şi dinspre Bicaz. 
 
Într-un comunicat de presă al DRDP Iaşi se arată că podul, situat pe DN 15, km 302+570, a fost proiectat în anul 1953, iar în urma expertizelor, s-a constatat că are nevoie urgentă de reparaţii. 
 
„…partea inferioară a grinzii principale de rezistenţă amonte prezintă beton strivit prin lovire şi exfoliere, cu armătura de rezistenţă distrusă în proporţie de peste 60%. Acest fapt se datorează lovirii grinzii de către autovehicule cu gabarit de înălţime depăşit, care circulă pe drumul fără îmbrăcăminte asfaltică situat dedesubt. Din această cauză, într-o primă fază a fost instituită o restricţie de tonaj de 13 tone, ulterior, circulaţia fiind dirijată pe un singur fir. S-au demarat lucrări de reparaţii curente în vederea ridicării restricţiei de tonaj, pentru a facilita traficul greu în zonă, ulterior urmând să se intervină cu lucrări de reparaţii capitale care sa aducă podul la starea tehnică adecvată, în conformitate cu normativele şi legislaţia în vigoare“, arată reprezentanţii DRDP Iaşi.
 
Conform comunicatului oficial, lucrările sunt executate de SC C-ON Trust Engineering SRL, cu termen de finalizare septembrie 2018. Reprezentanţii DRDP Iaşi au menţionat că lucrările se desfăşoară în mare majoritate la partea inferioară a podului şi parţial la suprafaţă, circulaţia desfăşurându-se pe un singur fir, dirijat prin semafoare, respectiv prin operatori rutieri, cu ajutorul paletelor de semnalizare. 
 
Lucrări de întărire a rezistenţei sub podul de la Vaduri Foto: DRDP Iaşi/Facebook
 
„Cu această ocazie, DRDP Iaşi solicită încă o dată înţelegere din partea participanţilor la trafic pentru disconfortul creat, cu promisiunea aducerii acestui obiectiv la parametri circulabili în termenul stabilit prin contract”, se mai arată în comunicatul de presă emis de DRDP Iaşi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările