TIR scăpat de sub control pe un drum naţional, oprit într-o casă. A fost pericol de explozie

TIR scăpat de sub control pe un drum naţional, oprit într-o casă. A fost pericol de explozie

Cauza accidentului urmează să fie stabilită de poliţişti FOTO ISU Neamţ

Un accident de circulaţie mai puţin obişnuit s-a petrecut pe Drumul Naţional 15 B, în Neamţ, locuinţa unui sătean fiind avariată de un autocamion scăpat de sub control

Pe Drumul Naţional 15 B, cel care leagă Moldova de Transilvania, pe la Târgu Neamţ - Pipirig - Viaduct Poiana Largului, s-a petrecut un accident de circulaţie ale cărui urmări putea fi foarte grave. 

În seara de miercuri, 25 mai, pompierii nemţeni au fost solicitaţi să intervină la incidentul care a avut loc în comuna Vânători Neamţ. 
 
La locul indicat s-au deplasat două echipaje de militari cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului Târgu Neamţ, un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă şi voluntari din comuna menţionată. 
 
În accident a fost implicat un şofer aflat la volanului unui autocamion de mare tonaj, care a părăsit partea carosabilă, iar după ce a spulberat un gard s-a oprit în casa unui sătean. 

Cercetările au fost efectuate de către poliţiştii de la Serviciul Rutier Neamţ. 

Despre cauza accidentului se bănuieşte că şoferul ar fi aţipit la volan sau că a fost vorba despre o defecţiune tehnică. 
 
„În urma impactului o ţeavă de gaz a fost avariată. Conducatorul auto, un bărbat de 46 de ani, fost evaluat de către echipajul Serviciului De ambulanţă, dar a refuzat transportul la spital. Pompierii au acţionat pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor până la sosirea unei echipe de la operatorul economic de distribuţie a gazelor“, a transmis ISU. 
 
În Neamţ, ultimul accident în care au fost implicate camioane a avut loc pe data de 27 aprilie 2022, după lăsarea întunericului, pe Drumul European 85, în comuna Gherăieşti. O neacordare de prioritate a făcut ca două TIR-uri, unul frigorific şi celălalt pentru transport ciment, să se tamponeze. Ambii şoferi au suferit leziuni foarte grave. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările