Telenovelă electorală la o primărie: fosta soţie candidează contra fostului soţ. „Feriţi-vă de mine!”

Telenovelă electorală la o primărie: fosta soţie candidează contra fostului soţ. „Feriţi-vă de mine!”

Nicoleta şi Dumitru Bălăjel, foşti parteneri de viaţă, acum adversari politici FOTO Dan Sofronia

Actualul edil mai vrea un mandat pe listele PNL, iar oponenta sa pe listele Partidului Ecologist Român, fiecare având motivele lui pentru a candida.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alegerile de pe 27 septembrie 2020 se anunţă a fi extrem de
interesante în comuna Răuceşti, judeţul Neamţ. Asta pentru că se vor bate pentru a câştiga voturile necesare accederii în fruntea administraţiei locale două persoane care au avut o relaţie specială într-un trecut nu prea îndepărtat. 
 
Este vorba despre Dumitru Bălăjel, primarul în exerciu al localităţii şi Nicoleta Bălăjel, nimeni alta decât fosta soţie a edilului. Primul vrea al doilea mandat, candidând pe listele Partidului Naţional Liberal, iar oponenta sa, profesor de
meserie, din partea Partidului Ecologist Român. 
 
Ce va fi în urma scrutinului, vom vedea pe 28 septembrie. Până atunci, cei doi foşti parteneri de viaţă îşi fac „publicitate“ cu postere lipite în locurile de afişaj din satele comunei, dar şi în mediul online, fiecare explicând de ce aspiră la funcţia de primar. 
 
Nicoleta Bălăjel „tronează“ pe panourile electorale, lângă fotografia ei fiind un slogan: „Pentru o altfel de politică, cu, despre şi în interesul oamenilor!“, iar pe Facebook explica,
înainte de începerea campaniei electorale, motivele care au îndemnat-o să candideze.
 
„în curând va începe campania electorală! Primesc întrebări de ce nu apar bannere cu mine. Răspund simplu: pentru că nu vreau! O poză mare, în care eu să arăt ca «scoasă din cutie» nu e conformă cu cea care sunt eu în viaţa de zi cu zi. Prefer să mă întâlnesc cu dvs. personal. (...) Prefer să vorbesc simplu şi direct, nu să apar cu un discurs temeinic învăţat pe de rost şi la care, din cauza emoţiilor să mă impotmolesc! Aşa sunt eu: simplă, directă, corectă! Poate de asta am pierdut în viaţă, dar ce să vedeţi, eu chiar vreau să fac o «ecologizare» în viaţa politică de pe plan local! Mă înclin în faţa fiecărui cuvânt de încurajare!“, scrie candidata pe Facebook, în 22 august.
 

„Voi face un «pomelnic» să ne rugăm să alegeţi calea cea dreaptă!“

Mai sunt şi alte postări pe reţeaua de socializare a Nicoletei Bălăjel, dar în una dintre ele face referire la vremuri trecute, Epoca de Aur comunistă, dar care par a se repeta în prezent şi devine ameninţătoare la un moment dat, referindu-se la „pupincurişti“:
 
„Îmi amintesc de vremurile când eram forţată să merg să-i recit lui Ceauşescu poezii, când eram scoasă în stradă alături de mii de şcolari şi de adulţi doar pentru a-i aplauda pe aleşii neamului, deşi pe din dos toată lumea era nemultumită (ajungându-se în cele din urmă la revoluţie)! Anii au trecut, sunt om în toată firea şi observ că vremurile au revenit: aceleaşi adunări „forţate“, aceeaşi oameni care în faţă te laudă, iar pe la spate îşi spun adevărata părere. Un termen urât se foloseste în ziua de azi: «pupincurişti». Feriţi-vă de mine, că vă voi numi pe fiecare în parte! Voi face un «pomelnic» să ne rugăm să alegeţi calea cea dreaptă!“. 
 
Şi fostul soţ, Dumitru Bălăjel, este în campanie, participă activ la diverse acţiuni organizate de PNL prin
Piatra Neamţ şi în judeţ, dar e activ şi în mediul virtual. Pe 4 septembrie, tot pe Facebook, creiona ce a realizat în localitate, proiecte implementate şi altele de viitor, în cazul în care va avea sufragiile necesare accederii în funcţiei.
 

Altă telenovelă, dar la nivel înalt

Nominalizarea lui Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor pentru a candida la Primăria Piatra Neamţ, cu girul lui Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, deşi el este tocmai din Giurgiu, a determinat
demisia senatoarei Emilia Arcan, una cu influenţă în formaţiune. 
 
„Senatorul PSD de Neamţ, Emilia Arcan, a decis să demisioneze din PSD, după aproape două decenii de apartenenţă la această formaţiune politică“, transmitea, pe 10 iulie, parlamentarul, după ce fusese „urechită“ pentru opinia exprimată într-o şedinţă, când nu a fost de acord cu nominalizarea lui Cuc.
 
Senatorul Emilia Arca, alături de Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ
 
„Nu mi-am imaginat că ar putea deranja atât de mult faptul că mi-am exprimat nemulţumirea vis-a-vis
de decizia de a fi susţinut un om din Giurgiu, «fugărit» de organizaţia PSD din judeţul lui, pentru a candida la Primăria Piatra Neamţ, cât şi pe loc eligibil la parlamentare. Acesta este motivul principal pentru care am ales să demisionez“. 
 
A mai detaliat şi despre cum se i-au deciziile în PSD Neamţ, de un grup restrâns de persoane, care
„roiesc“ în jurul şefului: 
 
„M-a durut atunci când trebuia luată o decizie, aceasta se lua de către câţiva oameni apropiaţi şi cu influenţă la preşedinte, cu o totală ignorare a celor care ar fi trebuit consultaţi, aşa cum cred eu că este normal să se întâmple într-un partid, care este condus de o echipă, după nişte reguli bine definite“. 
 
Într-un comunicat, demisionara avea tonuri acide când se referea la colegii care vedeau partidul ca un colac de salvare, pentru propăşirea materială s-au o vacă bună de muls, iar despre candidatul la primărie se întreba ce şanse are în condiţiile în care nu cunoaşte nici măcar cartierele oraşului. 
 
Apoi, pe 13 iulie, Emilia Arcan anunţa că va candida la preşedinţia CJ Neamţ din partea Pro România, adică va fi adversara lui Ionel Arsene, tocmai cel care a propulsat-o, acum 4 ani, în Parlament, plasând-o pe un loc eligibil.
 

Vă reco​mandăm să mai citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările