Scandal între un preşedinte de CJ şi un oficial al Guvernului. „Îl trosnesc de nu se vede!“, „Baron mincinos!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul Lazăr şi amicul Arsene se au ca...  „fraţii“ FOTO Dan Sofronia
Prefectul Lazăr şi amicul Arsene se au ca...  „fraţii“ FOTO Dan Sofronia

Spiritele s-au încins iar între Ionel Arsene, preşedintele CJ şi George Lazăr, prefectul Neamţului, cei doi aruncându-şi cuvinte grele, cum mult în afara limitelor limbajului civilizat.

 „Băieţel“, „nătâng“, „obraznic“, „prefecturaş“, „ticăloşi“, „impertinenţă“, „obrăznicie“, „prostie“, „baron“, „mincinos“, „Munchaussen“. 

Acestea sunt cuvintele cu care se „gratulează“ cei mai importanţi oameni din administraţia Neamţului, unul fiind Ionel Arsene, preşedintele CJ şi George Lazăr, prefect. 

Duelul verbal pare a fi savuros la prima vedere, dar limbajul folosit nu este, în nici un caz, demn de statutul celor doi,

contrele datând din perioada când protagoniştii erau în tabere politice antagonice. 

Ionel Arsene este şi preşedintele PSD Neamţ, iar George

Lazăr a fost, înainte de numirea în funcţia de prefect, prim-

vicepreşedintele PNL, de unde şi alte replici gen „Ciuma roşie“ sau „Lepre galbene“. 

Ultimele ciocniri între beligeranţi au început săptămâna trecută, când reprezentantul Guvernului Orban în teritorui a

criticat dur, într-o conferinţă de presă, numirea unui director la Compania Judeţeană ApaServ, firmă aflată în subordinea CJ Neamţ.

Desemnarea lui Bogdan Muşat în fruntea societăţii a fost contestată deoarece el fusese angajat la Aqua Parc SRL, abonată la lucrări din bani publici, care este condusă de Gheorghe Vlasie, zis Ginel, nimeni altul decât cumătrul lui Ionel Arsene. 

Conform prefectului, noul director nu ar avea cunoştinţe pentru a ocupa funcţia, ceea ce ar pune în

pericol derularea unui contract cu fonduri europene de peste 200 de milioane de euro, unul aflat şi aşa în întârziere. 

„Director e un angajat  al firmei, cred, Aqua Parc, adică, altfel spus, cumătrul domnului preşedinte Arsene şi-a pus director la compania Apa Serv. Dacă n-ar fi de râs, în mod cert este de plâns. În contextul în care această companie e cu un picior în groapă, pentru că nu asigură servicii de calitate, pentru că are unele dintre cele mai mari preţuri din România (...) să îl pui director pe angajatul de la fima cumătrului e de noaptea minţii“, a declarat prefectul Lazăr.

„Depinde cât va fi lăsat de «stăpânul» care l-a pus“

Prefectul a continuat cu un „portret“ al noului şef de la compania de apă: „Bănuiesc că are intenţii bune, depinde cât va fi lăsat de «stăpânul» care l-a pus să-şi ducă la îndeplinire intenţiile. Dar... un băiat care nu ştia despre ce e vorba când i-au pus întrebări specialiştii din Ministerul Fondurilor Europene. N-a mai ştiut să explice“. 

Oficialul a pus pe tapet şi problema apei din oraşul Roman. De prin septembrie 2019 şi până în martie 2020, cetăţenilor li s-a livrat apă cu ţârâita, iar noaptea deloc, reprezentanţii ApaServ spunând că de vină a fost seceta, astfel că primăria a decis să renunţe la firma din Neamţ şi apeleze la ApaVital Iaşi. 

Replica lui Ionel Arsene a venit pe 2 septembrie, exact în ziua când prefectul împlinea 40 de ani, la o conferinţă de presă susţinută la sediul ApaServ, în care a fost prezentat noul director şi planurile sale. 

Despre acesta s-a spus că este exact ce-i trebuie companiei, că e un tehnocrat cu CV impresionat, expert în fonduri europene şi achiziţii publice, derulând programe cu finanţate comunitară. Apoi a venit „mesajul către prefect, preşedintele CJ fiind dur în exprimare: 

„Şi dacă am să mai văd o dată că prefectul judeţului Neamţ îşi permite să abordeze subiectul Apa Serv de maniera aia, o să-l trosnesc de nu se vede! Cum îşi permite el să vorbească despre Compania Judeţeană Apa Serv, când el nu ştie cu ce se mănâncă managementul la compania de apă?“.

Mesajul către „Leprele galbene“

Şi Ionel Arsene a continuat, transmiţând şi „Leprelor galbene“ ceva: „Să lase interesele de partid şi găştile din PNL, care se freacă pe mâini că vor contracte din viitorul proiect POIM (Programul Operaţional Infrastructura Mare - n.r.). Dacă pot, să vină la licitaţii, să muncească, nu are nimeni, nimic cu ei“. 

Se părea că fiecare tabără a încheiat „subiectul“, dar vineri, 4 septembrie, tot la o întâlnire cu presa,

prefectul a rispostat la „trozneala“ promisă. Şi l-a comparat pe preşedintele CJ cu baronul Munchausen: 

Imagine indisponibilă

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ FOTO Facebook

„La ApaServ e o adunătură de pensionari, de oameni care nu au nicio legătură cu campania, care

habar nu au ce trebuie să se întâmple în companie, acolo sunt schimbaţi directori la interval de câteva luni după placul jupânului Arsene. Acum a fost instalat un directoraş nou, care habar nu are la 

momentul acesta ce înseamnă Apa Serv, ce înseamnă proiectul pe POIM. Pe domnul Arsene o să-l compar, cu voia dumneavoastră, cu baronul Munchaussen, adică un baron mincinos. Domnul Arsene

minte şi spune că vrea să ieftinească preţul la apă“. 

Ce episoane vor urma în duelul celor doi urmează să vedem, de menţionat fiind că una dintre cele mai dure exprimări ale lui Ionel Arsene a fost cea la adresa Anei Birchall, căreia i-a transmis „Suge-o Ramona“, după ce colega de partid afirmase că ar fi necesare nişte controale pentru a afla cum au

fost încredinţate lucrări cu fonduri publice. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Răzmeriţa şi patimile ţăranilor în vremea colectivizării. Revolta iscată în timpul slujbei de la biserică în ziua inaugurării Gospodăriei Victoria Socialismului

Sindicalist Europol, mesaj  dur către politicieni: „Luaţi-vă labele jegoase de pe Poliţia Română!“

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite