Patronul de pompe funebre, dat afară după patru zile de la şefia Spitalului Judeţean Neamţ. Cinci directori au fost schimbaţi acolo în ultimele două luni

Patronul de pompe funebre, dat afară după patru zile de la şefia Spitalului Judeţean Neamţ. Cinci directori au fost schimbaţi acolo în ultimele două luni

Marius Ghineţ a fost director de spital doar 4 zile. FOTO: facebook

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a anunţat că l-a demis pe Marius Ghineţ, care fusese numit de ministrul Sănătăţii director al Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
El a  fost numit în funcţie pe data de 17 mai, prin ordin al Ministrului Sănătăţii, iar astăzi a fost demis de Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean. 
 
Schimbarea survine la o o zi după ce Parlamentul a (re)aprobat trecerea unităţilor sanitare în subordinea
administraţiilor locale, ele fiind sub tutela ministerului de la instituirea stării de urgenţă în ţară. 
 
„Am demis patronul de pompe funebre de la conducerea Spitalului Judeţean Neamţ“, anunţa în această dimineaţă, la ora 09.00, şeful CJ, într-o postare pe Facebook. „Cum nicio promisiune făcută nemţenilor nu rămâne neîndeplinită, vă anunţ că l-am demis pe domnul care se ocupa de pompe funebre şi am numit un om de o înaltă pregătire profesională şi morală, în persoana doctorului militar Silviu Dan Verzea. Mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm, fără niciun sprijin de la Guvernul României, avem nevoie de profesionişti, care să aibă competenţa necesară şi pregătirea medicală pentru a conduce Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ. Aşadar, cel puţin la Neamţ, nu accept compromisuri şi bătaie de joc: fără frizeriţe, chelneri şi gropari la conducerea celui mai mare spital din judeţul nostru“, a scris Ionel Arsene. 
 
Apoi i-a făcut o descriere succintă noului manager, spunând că este unul dintre cei mai respectaţi medici chirurgi de la Spitalul Judeţean, cu titlul de doctor în Ştiinţe medicale, a profesat la Spitalul
Militar Central din Bucureşti, că este tânăr şi foarte determinat să îşi folosească experienţa şi priceperea în a depăşi cu bine situaţia de criză generată de coronavirus. 
 
„În urma discuţiei pe care am avut-o, l-am rugat pe domnul Verzea ca echipa managerială să fie
propusă de dumnealui, respectiv nominalizările pentru funcţiile de director îngrijiri, director medical şi director financiar. Mulţumesc domnului doctor că a acceptat această misiune dificilă şi mulţumesc şi nemţenilor mei dragi, care mi-au fost alături, care mi-au scris şi m-au inspirat în alegerea făcută! Întotdeauna voi ţine cont de sugestiile voastre şi vă asigur că veţi avea în mine un partener în rezolvarea problemelor comunităţii noastre. Cu Dumnezeu, înainte!“, a mai transmis Arsene.

Directorii, schimbaţi unul după altul

 
La Spitalul Spitalul Judeţean Neamţ, directorii numiţi fie de PSD, adică de Ionel Arsene, sau de PNL, în perioada stării de urgenţă, au avut mandate foarte scurte, chiar de câteva zile şi o săptămână. 
 
Pe 17 martie, Toader Mocanu, fost prefect şi senator de Neamţ, îl înlocuia pe medicul Alexandru Juncu. Pe 3 aprilie, doctorul Florin Apostoaie, fost director al Spitalului Târgu Neamţ era numit în locul pe Toader Mocanu, care şi-a dat demisia din motive de sănătate. 
 
Pe 10 aprilie, Florin Apostoaie era revocat din funcţie, iar epidemiologul Daniela Marcoci prelua atribuţiile de director interimar. Aceasta preciza că va fi director doar pe perioada stării de urgenţă. 
 
Pe 17 mai, Marius Ghineţ era instalat ca noul manager al Spitalului Judeţean Neamţ în locul medicului Marcoci, lucru care l-a făcut „vedetă“ în ţară, deoarece avea firma de „mortuare“. 
 
Pe 20 mai Consiliul Judeţean prelua conducurea spitalului din Piatra Neamţ, iar astăzi, Ionel Arsene îl demite pe Marius Ghineţ. Noul şef este Marius Verzea şi rămâne de văzut cât va sta în fruntea unităţii sanitare, factorul politic fiind esenţial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: