Omul care „dirija” traficul pe DN15 a murit „la datorie“. Un şofer de 81 de ani a dat peste el, seara, apoi a fugit

Omul care „dirija” traficul pe DN15 a murit „la datorie“. Un şofer de 81 de ani a dat peste el, seara, apoi a fugit

În acest caz, din primele cercetări ar rezulta o culpă comună a victimei şi autorului FOTO Adevărul.ro

Un accident de circulaţie s-a soldat cu decesul unui om al străzii, căruia i se spunea Gabriel, şoferul de 81 de ani fugind de la locul faptei.

Unele persoane pot fi considerate pericol public pe şosele, nu din cauza consumului de alcool, de stupefiante sau teribilismului, ci din cauza etăţii, una la care ar trebui să uite de condus un autovehicul în condiţii de iarnă, pe un carosabil umed şi după lăsarea întunericului. Odată cu înaintarea în vârstă, acuitatea vizuală scade, la fel stând lucrurile şi cu reflexele care altfel erau cu ani şi ani în urmă. 
 
Este cazul unui bătrân de 81 de ani din Piatra Neamţ, care a comis un accident mortal şi a fugit de la locul faptei, dar trebuie spus că în culpă este şi victima, care circula pe carosabil, fiind indicii că era într-o avansată stare de ebrietate. 
 
Evenimentul nedorit s-a întâmplat pe 10 februarie 2021, după lăsarea întunericului, în jurul orei 18:00, şoferul dând dovadă de laşitate. A abandonat victima şi a plecat de la faţa locului. 
 
Serviciul Rutier Neamţ a efectuat cercetări, iar în urma anchetei s-a stabilit că un bărbat de 50 de ani, din Săvineşti, a fost accidentat de conducătorul unui autoturism în timp ce se deplasa pe DN15, în localitatea menţionată. Chiar dacă în scurt timp a sosit un echipaj de la Ambulanţa Neamţ, cadrele sanitare nu au mai putut face nimic pentru victimă, declarară decesul, leziunile suferite fiind incompatibile cu viaţa.
 
„În urma impactului a rezultat decesul bărbatului. Imediat după producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului“, a comunicat Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ. Investigaţiile ulterioare s-au soldat cu identificarea şi depistărea conducătorului auto implicat în accidentul mortal, care, după cum susţin unele surse neofiale, ajunsese deja acasă, la domiciliul din Piatra Neamţ. 
 

Şoferul octogenar nu era băut 

 
A fost condus la sediul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ, în vederea continuării cercetărilor, testul cu aparatul etilotest stabilind că nu era sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Gabriel, victima accidentului, era extrem de cunoscut în Săvineşti, localitatea unde a fost una dintre cele mai mari platforme chimice din România, deoarece avea obiceiul ca după ce consuma alcool să „dirijeze“ traficul de pe DN15, şoseaua care face legătura între Piatra Neamţ şi Bacău, de pe mijlocul şoselei.
 
În acest caz, Poliţia Neamţ a mai mai trasmis că a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, fiind efectuate cercetări în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs evenimentul rutier.
 
Despre Gabriel, omul străzii din localitatea nemţionată, iată ce a postat Mihai Nechitoaia, pe grupul Facebook „Săvineştiul civic“: 
 
„Nu sunt din Savinesti, sunt din Târgu Neamţ, dar lucrez la depozitul de piatră naturală din apropierea locului unde vieţuia Gabriel. Dimineaţa, pe la 8, deschideam poarta, şi-l auzeam. Venea la mine, cu mersul legănat, cu o valiză după el. Cum era el, om necăjit, mai cu un pahar în plus, dar era simpatic, îmi făcea ziua mai bună. Nu era om rău, violent sau alte asemenea; era un om cu care soarta nu a fost aşa de bună. Dumnezeu să îl ierte!“.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările