Mesajul unui antrenor român din Iordania: „Ratele la bănci sunt sistate pentru o perioadă de trei luni“

Mesajul unui antrenor român din Iordania: „Ratele la bănci sunt sistate pentru o perioadă de trei luni“

Emil Borulea profesează ca antrenor în Regatul Haşemit al Iordaniei. FOTO: Facebook

Emil Borulea, din Piatra Neamţ, antrenează la o academie din Amman şi povesteşte ce decizii au luat autorităţile iordaniene în lupta cu pandemia de coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Emil Borulea, după ce o vreme a antrenat grupe de copii dar şi echipa de seniori Ceahlăul II Piatra Neamţ, şi-a găsit, de câţiva ani, un job în Orientul Apropiat, la Amman, în Regatul Haşemit al Iordaniei. 
 
Acum traversează o perioadă mai puţin fastă, totul datorându-se pandemiei de coronavirus, care a afectat şi această ţară, el fiind în izolare de câteva zile. 
 
Într-un mesaj postat pe Facebook, antrenorul de fotbal povesteşte care-i atmosfera în Iordania, măsurile luate de autorităţi pentru a combate pericolul de noi infestări, precizând că totul a fost închis, inclusiv farmacii, supermarketuri sau benzinării. Iar cine nu respectă regulile riscă detenţia timp de 1 an.
 
„În Iordania, de câteva zile, s-a închis absolut totul, inclusiv benzinării, farmacii, supermarket-uri, etc.
Cei care nu respectă regulile impuse de autorităţi riscă un an de închisoare. Armata şi poliţia a depistat şi izolat, în cea mai mare parte, toate focarele de virus, aşa că măsurile au fost luate din timp.
Perioada de carantină se face timp de două săptămâni, în hoteluri de cinci stele, în Amman şi la Marea Moartă. Situaţia respectivă se adresează tuturor celor care au sosit în aeroporturi“, scrie Emil Borulea
într-o postare de luni, 23 martie. 
 
Nemţeanul mai arată că guvernul iordanian a decis măsuri pentru ca populaţia şi firmele să fie ajutate ca să treacă peste perioada de criză: „A început procesul de dezinfectare a străzilor şi clădirilor. Marile companii sprijină financiar guvernul să poată menţine situaţia la normal şi sub control. Ratele la bănci sunt sistate pe o perioadă de trei luni, la fel şi curentul electric, etc. Se preconizează că într-o lună de zile se va reveni la viaţa normală“.
 

„Există un rost în toate. Totul va fi bine! Multă sănătate!“

Tehnicianul din Piatra Neamţ consideră că starea de izolare totală, o măsură extremă dispusă de autorităţile iordaniene, era necesară şi singura eficientă în această situaţie: „Ca economia să-şi revină repede, se impune izolarea totală pe o perioadă de timp, astfel încât autorităţile să-şi poată lua măsurile în cauză!“. 

Emilian Borulea nu ezită ca în postare să critice conservatorismul englez şi teoria conform căreia ar
trebui să acceptăm fatalitatea pe principiul selecţiei naturale: 

„Am auzit zilele astea mii şi mii de teorii, în special din Marea Britanie, precum că ar fi recomandat să acceptăm virusul şi să ne luăm la trântă cu el pe sistemul «selecţia naturală». «Empaticii» ăştia ori nu au bunici, vârstnici în familie sau apropiaţi, ori rotiţa de la creier li s-a îndoit de atâta inteligenţă. Altfel, planeta începe să respire“. 

Românul aflat acum în izolare în capitala Iordaniei încheie postarea în ton optimist, conchizând că e timpul să mai uităm de rutina cotidiană şi să cugetăm la suflet şi la noi înşine.

“Izolarea ne aminteşte că înainte de toate trebuie să avem grijă de sufletul nostru. Să ne oprim din alergarea asta haotică de zi cu zi şi să ne întâlnim cu noi înşine, în varianta noastră cea mai bună. Există un rost în toate. Totul va fi bine!. Multă sănătate!“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: