Jurnal de poliţist rutier: „Cel mai greu moment? Când dai de veste că cel drag nu mai e. Te încarci cu durerea lor"

Jurnal de poliţist rutier: „Cel mai greu moment? Când dai de veste că cel drag nu mai e. Te încarci cu durerea lor

O acţiune de comemorare a victimeler accidentelor a fost iniţiatăde Poliţia Neamţ FOTO Poliţia Neamţ pânImagine

Un poliţist rutier destăinuie trăirile din timpul şi de după cercetările unor accidente grave, cele mai grele momente fiind acelea când trebuie să anunţe familiile că cineva drag nu mai este

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Neamţ au organizat duminică o altfel de misiune, prilejuită de faptul că în fiecare an, în a treia duminică a luniinoiembrie, sunt comemorate victimele accidentelor, prilej cu care au fost aprinse lumânări la locul unei tragedii. 
 
Oamenii legii au oferit şi câteva frânturi din jurnalul unui poliţist rutier, având ca reper accidentul petrecut în luna mai, la Tarcău, când două persoane au murit strivite într-un microbuz. Accidentul s-a petrecut chiar când microbuzul trecea pe sub un pod de cale ferată de pe care a căzut o grindă metalică smulsă de un excavator tractat pe un trailer. 
 
"Ziua de 11 mai 2021, a început la fel ca fiecare zi. Trezit dimineaţa, fuga către muncă şi o rugăciune făcută în gând pentru o zi normală. În general toată lumea încearcă să iasă din tipare, dar eu îmi doresc foarte mult ca zilele de muncă să fie normale. Ora 10.00 a fost cea care ne-a adus unele dintre cele mai triste scenarii din anul în curs", mărturiseşte poliîistul, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.
 
El îăi continuă destăinuirile, arătând că a fost la cercetări la faţa locului la multe evenimente grave ăi că a văzut imagini care i-au rămas întipărite în minte şi pe care le retrăieşte uneori. Spune că pentru el, fiecare intervenţie la un eveniment grav este asemenea unui cadru desprins dintr-un film de groază. 
 
"Cioburi, fum, ţipete şi durere... Care este cel mai greu moment din viaţa de poliţist rutier? Momentul în care trebuie să dai de veste rudelor sau celor apropiaţi despre faptul că cel drag nu mai este. Ne încărcăm cu durerea celor din jur. De fiecare dată când ajung acasă după o zi fără un eveniment rutier cu victime îi mulţumesc Lui Dumnezeu pentru faptul că mi-a ascultat rugăciunile. Aveţi grijă de voi şi oferiţi-ne zile normale!", încheie poliţistul. 
 
Anul acesta, în Neamţ, au fost înregistrate 581 accidente, 111 dintre acestea fiind grave. În urma lor, 666 de persoane au fost rănite uşor, 84 rănite grav, iar  37 au decedat. "Am ales să aducem un omagiu victimelor evenimentului din data de 11 mai 2021, produs în localitatea Tarcău, o lumânare şi un pios omagiu, atât lor cât şi celorlalte 35 de victime. Ia-ţi şi tu un moment de reculegere şi preţuieşte viaţa, este unică!“, se mai arată în comunicatul Poliţiei Neamţ.
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările