Fost demnitar, după 7 ani de procese, înfrângere definitivă la Înalta Curte. Ce funcţie importantă pierde

Fost demnitar, după 7 ani de procese, înfrângere definitivă la Înalta Curte. Ce funcţie importantă pierde

Liviu Harbuz a candidat la alegerile locale din septembrie 2020 FOTO Adevarul.ro

Fost deputat în legislatura 2012-2016, Liviu Harbuz, un cunoscut medic veterinar, avea mari şanse de a fi ales viceprimar la Piatra Neamţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grea misiune e formarea întregii conduceri a Primăriei Piatra Neamţ, exact când se părea că lucrurile sunt clare, zilele viitoare trebuia să aibă loc o şedinţă pentru stabilirea viceprimarilor, o demisie a dat peste cap toată situaţia. 
 
Nu este vorba de vreun boicot, ci de o renunţare la funcţia de consilier local a lui Liviu Harbuz, un cunoscut medic veterinar, care deţine clinici de profil în Bucureşti, care a fost forţat să demisioneze, chiar dacă se vorbea că va numărul doi în administraţia pietreană. 
 
Nu va mai ajunge în această funcţie, o recentă hotărâre, care este definitivă şi irevocabilă, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a stabilit că medicul, care coordonează Pro România Neamţ, este incompatibil. 
 
Livu Harbuz nu a comentat sentinţa, anunţându-şi demisia: „Pe 15.12.2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Contencios şi Fiscal, s-a pronunţat definitiv în dosarul nr. 5849/2/2013, după un proces de 7 ani, declarându-mă incompatibil. Pe cale de consecinţă, anunţ public că
voi demisiona din funcţia de Consilier Local al Consiliului Local Piatra Neamţ“. 
 
Incompatibilitatea s-a datorat faptului că Liviu Harbuz, deputat PSD în Parlamentul României în legislatura 2012 - 2016, nu „a ieşit“ la timp dintr-un PFA, dar care nu avea activitate şi nici relaţii contractuale cu instituţii publice sau pe bani publici.
 

Găsit incompatibil de la începutul mandatului de deputat

În august 2013, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că Liviu Harbuz, deputat PSD de Neamţ, se afla în stare de incompatibilitate începând cu decembrie 2012, adică de la începutul mandatului de parlamentar, pe motiv că deţinea simultan calitatea menţionată şi cea i cea de comerciant persoană fizică autorizată. 

Au urmat 7 ani de procese cu Agenţia de Integritate, cu Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor din cadrul MAI şi cu Direcţia de Administrare a Bazelor de Date, însă deciziile Curţii de Apel Bucureşti şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu i-au fost favorabile, o sentinţă definitivă fiind emisă pe 15 decembrie 2020. 

La alegerile locale de pe data de 27 septembrie 2020, Liviu Harbuz, care a deţinut şi funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari Bucureşti, a candidat la funcţia de primar al municipilui Piatra Neamţ, din partea Pro România. 

Din cei aproximativ 96.000 de cetăţeni cu drept de vot s-au prezentat la urne doar 30.688, edil al oraşului de sub culmea Pietricica fiind ales Andrei Carabelea, PNL, cu un procent de 26,25% - 7.696 de voturi, iar pe locul doi s-a situat Dragoş Chitic, PMP, (primar în exerciţiu la acea vreme), 21.98% - 6.443 de voturi. 

Pe locul trei în preferinţele electoratului a fost Răzvan Cuc (PSD), 20.87% - 6.119 de voturi, următorii fiind Marius Irimia (USR-PLUS), cu un procent de 11.89% - 3.485 de voturi, Liviu Harbuz (PRO România) 8.56% - 2.510 voturi, Nicolae Enache (ALDE), 5.71% - 1.674 voturi şi Cucu Raluca (Alianţa pentru Unirea Românilor), a obţinut 2.75% - 805 voturi.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Alegeri parlamentare 2020. „Explozia” electorală a şefei AUR Neamţ. Creştere cu 533% faţă de alegerile locale

Întâmplarea care i-a marcat destinul regretatei actriţe Draga Olteanu Matei. Casa cu clematite care a chemat-o

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările