Delapidare la primărie. Cum acţiona o contabilă care lua credite şi plătea ratele cu bani de la buget

Delapidare la primărie. Cum acţiona o contabilă care lua credite şi plătea ratele cu bani de la buget

Acuzata a fost pusâ sub control judiciar FOTO Adevărul.ro

Profitând că era angajata unei primării, o contabilă, care e acuzată de delapidare, lua credite pe numele altor persoane şi plătea ratele cu bani de la buget

O contabilă, angajată la primăria unei comuna de lângă municipiul Piatra Neamţ, a găsit reţeta pentru a obţine venituri considerabile, numai că a făcut acest lucru în mod ilicit. 
 
Profitând de faptul că avea acces la datele personale ale locuitorilor, ea a contractat împrumuturi pe numele unora dintre săteni, credite ce au însumat 350.000 de lei. Mergând mai departe pe „firul“ ilegalităţilor, cea în cauză, o femeie de 38 de ani, din Piatra Neamţ, plătea ratele lunare din banii instituţiei publice.unde lucra. 
 
Faptele au avut loc într-o perioadă destul de mare de timp, câţiva ani, între 2018 şi 2020, fără ca nimeni din cadrul adimistraţiei locale de la Primăria Dragomireşti să sesizeze ceva. Totul a ieşit recent la iveală, când contabila a fost pusă sub acuzare, s-a cerut arestarea, dar cererea a fost
respinsă. 
 
„Respinge, ca neîntemeiată, cererea Parchetului (...) faţă de
inculpata G. Mariana, cercetată în dosarul (...) sub aspectul
comiterii infracţiunilor de delapidare în formă continuată - 47 acte materiale, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată  - 47 acte materiale, uz de fals în formă continuată - 47 acte materiale şi fals în inscrisuri sub semnatură privată în formă continuată - 58 acte materiale (...). Ia faţă de inculpata G. Mariana măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile, până la data 04.10.2021“, conform instanţei.
 
Pe 5 august 2021, poliţişti şi procurori au efectuat patru percheziţii la sediile a două instituţii publice, dar şi la  locuinţele altor persoane. Ancheta a stabilit că, profitând de funcţia de contabil, acuzata ar fi ridicat în numele a opt persoane suma de 350.000 de lei, de la o instituţie financiară nebancară, reprezentând cuantumul unor contracte de împrumut, despre care titularii nu au avut cunoştinţă şi ale căror semnături au fost falsificate. Pentru plata ratelor, aceasta a efectuat plăţi lunare din bugetul instituţiei publice.

 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările