Şoferii din Neamţ, verificaţi în trafic la staţiile de emisie-recepţie de pe maşini

Şoferii din Neamţ, verificaţi în trafic la staţiile de emisie-recepţie de pe maşini

Şoferii care folosesc staţii cu putere mai mare de 4W sunt în afara legii FOTO Adevărul

Poliţiştii rutieri şi inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) verirfică dacă staţiile au o putere mai mare de 4 W.

Ştiri pe aceeaşi temă

O primă acţiune de control a fost efectuată de poliţişti în această săptămână pe DN 15, la intrarea în Piatra Neamt, pe raza comunei Dumbrava Roşie. Au fost verificate în cadrul acţiunii autovehiculele echipate cu staţii mobile de emisie-recepţie ce utilizează banda de 27 MHz. 
 
Staţiile de radiocomunicaţii mobile în banda de 27 MHz sunt folosite de regulă de şoferii profesionişti pentru a comunica între ei cu privire la diferitele situaţii ce pot apărea în trafic, de la ambuteiaje, accidente, respectiv amplasarea radarelor mobile, sau controale ale poliţiştilor. 
 
Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii au reuşit să verifice împreună cu poliţiştii echipamentele de radiocomunicaţii mobile instalate pe 20 de autovehicule, iar în urma controalelor, s-a constatat ca 3 şoferi foloseau staţii care nu erau conforme cu standardele. Mai precis, aparatura folosită avea caracteristici tehnice diferite de cele legale, abaterea fiind sancţionată de lege. 
 
„Cu toate că banda de frecvenţe folosită este o bandă liberă, nesupusă licenţierii, cei care o folosesc trebuie să înţeleagă necesitatea de a respecta anumite obligaţii, printre care şi cea cu privire la puterea maximă
admisă a echipamentelor. Serviciul Rutier va continua colaborarea cu reprezentanţii ANCOM prin organizarea de acţiuni şi în alte zone din judeţ“, a declarat subinspectorul Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările