Un oraş din România a fost premiat de Forbes pentru implicarea în susţinerea mediului de afaceri

Un oraş din România a
fost premiat de Forbes pentru implicarea în susţinerea mediului de
afaceri

Oradea

Un oraş din România a fost premiat în cadrul galei "Best Cities 2018" organizată de revista Forbes pentru implicarea în susţinerea mediului de afaceri, fiind considerat un oraş bun pentru afaceri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Municipalitatea orădeană a fost premiată alături de alte administraţii locale cu rezultate deosebite precum Sibiu, Timişoara, Bacău, Alba Iulia, Drobeta Turnu-Severin şi Arad.

"Premiul Forbes a fost acordat Primăriei Oradea pentru implicarea activă în promovarea şi susţinerea mediului de afaceri. S-a ţinut cont de cele trei parcuri industriale pe care le-am înfiinţat, de demersurile pe care le-am făcut în privinţa dezvoltării învăţământului profesional şi de faptul că Oradea este unul dintre oraşele care au în lucru cele mai multe proiecte de tip smart-city", a anunţat primarul Ilie Bolojan

În topul Forbes al celor mai bune oraşe pentru afaceri, publicat la începutul lunii iunie, municipiul de pe Crişul Repede ocupă locul 8, după oraşe cu o economie puternică precum Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca, sub Constanţa şi Alba-Iulia, dar înainte de Sibiu, Iaşi sau Piteşti.

Sub titlul "Oradea, încet, dar sigur", redactorii Forbes au argumentat poziţionarea lăudabilă a municipiului prin faptul că "oraşul de pe Crişul Repede nu se grăbeşte, dar îşi continuă nestingherit ascensiunea în ierarhia anuală a Forbes România".

Topul Forbes "Best Cities" a fost realizat în baza unor criterii precum: produsul intern brut, salariul mediu, stocul de investiţii străine directe, rata şomajului, numărul de firme active, reţeaua de drumuri, stocul de locuinţe şi altele.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările