Riscă să facă închisoare după ce şi-a căutat dreptatea şi a acuzat judecătorul de abuz

Riscă să facă închisoare după ce şi-a căutat dreptatea şi a acuzat judecătorul de abuz

Gavril Ferche se consideră un justiţiar, nu un procesoman

Un bihorean a acuzat un judecător de abuz şi e judecat pentru calomnie. Gavril Ferche are 65 de ani şi este student în anul trei la drept, fiindcă este dezamăgit de oamenii care lucrează în justiţia bihoreană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul s-a judecat pentru un teren pe care l-a cumpărat în 2007 fără să ştie că acesta era dat în arendă şi a trebuit să plătească taxe judiciare. Omul spune că, fiind o cauză pe fond funciar, ar fi trebuit să fie scutit de plata acestei taxe şi l-a dat în judecată pe magistratul Marian Vlad Valentin, care i-a judecat cauza şi care i-a respins întreaga acţiune, pe motiv că Gavril Ferche nu ar fi taxat corespunzător unul dintre capetele de acuzare. „După ce am văzut sentinţa, m-am adresat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), cu o plângere pentru abuz în serviciu, contra intereselor persoanei”, a spus Gavril Ferche.


La rândul său, judecătorul a depus o plângere împotriva sa, astfel încât Ferche a fost trimis în judecată, pentru denunţare calomnioasă, riscând între şase luni şi trei ani de puşcărie. „La 21 ianuarie am fost anunţat că sunt urmărit penal. Nu am făcut decât să-mi caut dreptatea, iar acum risc să fac închisoare”, se plânge Ferche.


Dosar la CEDO


Fiindcă se declară profund dezamăgit de justiţia bihoreană, acuzându-i pe magistraţi de lipsă de obiectivitate, bărbatul s-a înscris la o facultate de ştiinţe juridice, pentru a se putea apăra în instanţă. Bihoreanul spune că are 12 dosare la Curtea de Apel Oradea şi unul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). „Tatăl meu a murit în 1986. Eu cred că a fost omorât de un vecin, fiindcă avea o rană pe frunte şi, în 2003, persoana respectivă m-a ameninţat că-mi va face ce i-a făcut tatălui meu”, a spus Ferche. „Fără să facă vreo cercetare, procurorul a decis că fapta de omor nu există, iar eu am fost amendat cu zece milioane de lei, pentru denunţ calomnios”, îşi aminteşte Ferche, sperând că cei de la CEDO îi vor face dreptate în acest caz. Dorel Moţiu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă  Tribunalul Bihor, a spus că Gavril Ferche a depus, de-a lungul timpului, plângeri penale împotriva mai multor magistraţi, funcţionari publici şi poliţişti.


Cunoaşte legile


Abia acum „s-a întors roata” şi judecătorul Marian Vlad Valentin, lezat de acţiunea lui Ferche, a depus o plângere împotriva „justiţiarului”, care a fost trimis în judecată, pentru acuze mincinoase. „Ferche este prima persoană care m-a acuzat de abuz în serviciu”, a spus Marian Vlad Valentin.


Sunt parte vătămată şi las justiţia să-şi spună cuvântul. Nu comentez.
Marian Vlad Valentin, judecător

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările