Primăria Oradea pregăteşte a doua ediţie a Târgului de creşe, în Orășelul Copiilor

Primăria Oradea pregăteşte a doua ediţie a Târgului de creşe, în Orășelul Copiilor

Activităţi în Orăşelul Copiilor

Primăria Oradea organizează a doua ediție a Târgului de creșe și grădinițe. În cadrul târgului, părinții care doresc să-și înscrie copiii la creșe vor avea ocazia să studieze oferta din Oradea. Evenimentul va avea loc în perioada 2-4 iunie, la Orășelul Copiilor, între orele 16.00-20.00.

„Faţă de perioada anului 2008, activitatea şi condiţiile din creşe au cunoscut îmbunătăţiri. Unul din scopurile organizării Târgului de creşe este de a-i conştientiza pe părinţii că condiţiile din creşele orădene corespund tuturor normelor de educare şi îngrijire a copiilor. Este important ca părintele să fie informat cu privire la serviciile pe care le oferă creşa, cu privire la programul acesteia sau cu privire la înscrierea copilului în creşă, tocmai de aceea Târgul de creşe şi grădiniţe, care va avea loc la începutul lunii iulie va veni în întâmpinarea părinţilor cu toate informaţiile de care au nevoie", a declarat Florica Cherecheș, consilier local.

Creșele sunt autorizate

"Intenţia administraţiei locale este de a duce o politică de sprijin pentru toţi copiii, care au nevoie de îngrijire şi educaţie timpurie. Tocmai de aceea creşele au fost preluate de administraţia locală în vederea îmbunătăţirii activităţii şi condiţiilor. În prezent toate cele zece creşe sunt autorizate din punct de vedere sanitar, iar Centrul de îngrijire şi educaţie timpurie a fost acreditat în ianuarie 2010. Totodată, au fost externalizate serviciile de preparare a hranei, având ca efect reducerea cheltuielilor" a afirmat viceprimarul Biró Rozália.

Potrivit sursei citate, creșele au fost dotate cu pătuţuri, saltele, lenjerie, ţarcuri pentru copii şi aparatură electrocasnică, noi. În prezent sunt înscrişi 337 de copii în creşele din municipiu, însă frecvenţa medie arată o participare de doar 250 copii pe zi. "De aici rezultă că sunt părinţi care şi-au înscris copiii la creşă, însă aceştia frecventează în mod întrerupt, ocupând astfel locuri, pe care le-ar putea ocupa copiii care au nevoie reală de sistemul de creşă şi ar frecventa constant programul", a spus viceprimarul.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările