Premieră la Spitalul municipal din Oradea: pacienţii îşi pot alege mâncarea după preferinţe şi diagnostic

Premieră la Spitalul municipal din Oradea: pacienţii îşi pot alege mâncarea după preferinţe şi diagnostic

Pacienţii Spitalului municipal din Oradea îşi pot alege meniuri personalizate foto: Laura Gal

Gata cu sufertaşele şi pachetele de acasă! Pacienţii internaţi la Spitalul Municipal din Oradea îşi pot alege, începând de luni, meniuri personalizate, în funcţie de afecţiunile de care suferă dar şi regimurile pe care le urmează, inclusiv vegetarian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul „Meniul la alegere pentru pacienţi” a fost implementat de noul manager al spitalului, Laurenţiu Chiană, şi are ca scop asigurarea confortului şi sănătăţii pacienţilor.
 
“Actul medical, siguranţa şi confortul pacientului reprezintă o parte din priorităţile noastre. Pentru a asigura succesul implementării proiectului, este nevoie de foarte multă comunicare cu pacientul dar şi multă înţelegere", explică managerul. 
 
Mâncarea este adaptată nevoilor şi patologiilor persoanelor internate, inclusiv copiilor, în funcţie de vârstă, dar şi însoţitorilor. Astfel, sunt disponibile combinaţii de alimente pentru cei care au nevoie de un regim hiposodat (pentru pacienţii care suferă de afecţiuni renale), cei care nu mănâncă carne din diverse motive pot opta pentru Regimul lactic (lacto-fainos-vegetarian ori lacto-ovo-vegetarian) ori regimul vegetarian (cu respectarea practicilor religioase).
Pacienţii din Spitalul municipal Oradea au meniuri personalizate
 
Totodată, spitalul a gândit meniu pentru persoanele intolerante la gluten (regim fără gluten - Celiachie), dar şi meniuri adaptate regimului hipoalergenic (pentru cei care suferă de alergii) sau hipocaloric (sărac în calorii).

Mâncarea se serveşte caldă pacienţilor şi este preparată de o firmă orădeană, Select Catering, care o livrează proaspătă, în caserole.

Vă recomandăm şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările