Maşina unui chinez înzăpezit în Bihor şi salvat de jandarmi a fost confiscată în Cluj pentru că s-a dovedit furată

Maşina unui chinez înzăpezit în Bihor şi salvat de jandarmi a fost confiscată în Cluj pentru că s-a dovedit furată

Masina cetăţeanului chinez rămas înzăpezit în Bihor şi salvat de jandarmi s-a dovedit furată. FOTO: Facebook/Poliţia Română

Un cetăţean chinez ajutat săptămâna trecută de jandarmii montani din Bihor să îşi scoată maşina defectă de pe un drum de munte neamenajat a ajuns în ancheta poliţiştilor din Cluj deoarece s-a descoperit că autoturismul, un bolid de lux înmatriculat în Germania, figurează ca fiind furată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jandarmeria Bihor postase pe 30 noiembrie pe pagina de Facebook cazul cetăţeanului chinez care a încercat să ajungă la Huedin pe un drum de munte neamenajat şi înzăpezit însă maşina i s-a stricat într-o zonă pe care nu o cunoştea, motiv pentru care a sunat la 112. 
 
"Conform celor declarate, acesta dorea să ajungă de la Deva la Huedin pe un drum de munte neamenajat, dar maşina i s-a defectat şi nu poate preciza exact locul unde se află. Sigurul sprijin au fost coordonatele GPS care îl localizau undeva la limita dintre judeţul Cluj şi Bihor", au scris jandarmii în postare.
 
Sigurul sprijin au fost coordonatele GPS care îl localizau undeva la limita dintre judeţul Cluj si Bihor. Cu toate ca traseul a fost îngreunat si de zăpada depusă, in jurul orei 11:30 jandarmii montani bihoreni au reuşit sa ajungă la autovehiculul defect. 


Bărbatul a fost dus la o pensiune din zona Ip Ponor, de unde apoi a fost preluat de jandarmii din Cluj, iar maşina a fost urcată pe un trailer şi dusă până la destinaţie. 

Bolid sub sechestru

Ulterior, însă, situaţia s-a complicat căci potrivit unui comunicat făcut public pe 2 decembrie de Inspectoratului de Poliţie Cluj, şi citat de Monitorul de Cluj, verificând documentele maşinii, poliţiştii au descoperit că autoturismul Mercedes în valoare de 70.000 euro era declarat furat. 

„Maşină de lux indisponibilizată de poliţişti. Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei oraşului Huedin efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de tăinuire, în cadrul activităţilor fiind dispusă indisponibilizarea unui autoturism în valoare de peste 70.000 de euro", scrie în informare. 

Poliţiştii clujeni au ridicat bolidul şi au deschis un dosar penal pentru tăinuire FOTO: Poliţia Română
 
Site-ul infohuedin.ro arată, în plus, că „maşina ar fi fost închiriată din Germania şi adusă ulterior la Huedin”, iar cetăţeanul chinez, care o conducea, în vârstă de 40 de ani, a fost condus la poliţie pentru audieri, fiind cercetat deocamdată pentru tăinuire. 

Vă recomandăm şi:


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările