Maestrul de lumini al Teatrului Szigligeti din Oradea a murit subit, la 42 de ani. Colegii sunt în stare de şoc

Maestrul de lumini al Teatrului Szigligeti din Oradea a murit subit, la 42 de ani. Colegii sunt în stare de şoc

Nosz Botond, maestrul de lumini al Teatrului Szigligeti care s-a stins din viaţă la vârsta de doar 42 de ani

Maestrul de lumini al Teatrului Szigligeti din Oradea, Nosz Botond, membru al trupei de mai bine de două decenii, a murit luni, la vârsta de numai 42 de ani, în urma unui atac de cord.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut, marţi, de colegii săi, printr-un comunicat de presă. 
 
"Cu o durere greu de exprimat ne luăm rămas-bun de la unul dintre oamenii de bază ai Teatrului Szigligeti, Nosz Botond, maestru lumini, care s-a stins din viaţă la vârsta de doar 42 de ani", au transmis colegii tehnicianului. 
 
Nosz Botond a fost membru în echipa Trupei Szigligeti încă din anul 1996. Colegii şi artiştii invitaţi cu care colabora îl cunoşteau ca pe un coleg conştiincios, punctual şi mereu la datorie.
 
"Priceperea şi cunoştinţele sale profesionale au fost apreciate în toată ţara. În calitate de light designer invitat, a colaborat, între altele, cu Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara şi Teatrul German de Stat Timişoara, cu regizori renumiţi precum Silviu Purcărete sau Yuri Kordonsky. A avut relaţii bune cu profesioniştii de tehnică teatrală din ţară şi din străinătate. Împreună cu Asociaţia Teatrelor Maghiare din Transilvania, a fost unul dintre iniţiatorii workshop-urilor de formare profesională a personalului tehnic al teatrelor maghiare din România, şi a colaborat, în calitate de expert, cu cele mai mari proiecte de investiţii în dezvoltarea tehnicii scenice din Oradea şi din regiune", se precizează în informare. 
 
Nici unul dintre colegii lui Nosz Botond nu ştiau ca acesta să sufere de vreo boală, moartea acestuia reprezentând un şoc pentru ei.  "Ne-a fost un coleg loial şi un prieten bun. Moartea lui este o pierdere imesnă pentru lumea teatrului orădean şi din Transilvania"; au mai transmis actorii. 
 

Vă recomandăm şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările