Interlopul Carmen de la Oradea le-a dat cu flit poliţiştilor. Condamnat la 8 ani de închisoare, s-a făcut nevăzut

Interlopul Carmen de la Oradea le-a dat cu flit poliţiştilor. Condamnat la 8 ani de închisoare, s-a făcut nevăzut

Carmen Mihai Pandel este dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră. foto: ebihoreanul.ro

Un interlop orădean, condamnat definitiv la 8 ani de detenţie pentru o fraudă de peste 14 milioane de lei s-a făcut nevăzut. Carmen Mihai Pandel este dat în urmărire, fotografia lui fiind postată şi pe pagina Poliţiei Române, în rândul celor mai căutate persoane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poreclit "Spartanul", implicat în scandaluri şi bătăi, dar şi în escrocherii imobiliare, Carmen Mihai Pandel a fost condamnat marţea trecută la 8 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Oradea. Cu toate că bărbatul a fost prezent la  primele înfăţişări ale procesului său, la ultimele două dezbateri nu a mai venit iar poliţiştii care l-au căutat acasă pentru a-l încarcera nu l-au găsit.
 
Ca urmare, el a fost dat în urmărire naţională şi în consemn la frontiere, iar fotografia lui a fost publicată şi pe pagina Poliţiei Române, la rubrica persoanelor urmărite.
 
Procesul priveşte o afacere veche. interlopul şi-a înfiinţat o firmă de comerţ, Panda Com Impex SRL, prin care a făcut în perioada 2012-2013 achiziţii intracomunitare de zahăr, ulei şi băuturi răcoritoare de la firme din Ungaria, mărfuri pe care ulterior le vindea, prin intermediar, către lanţul Kaufland.
 
Pentru aceste operaţiuni, firma ar fi datorat bugetului de stat TVA-ul colectat din vânzarea mărfurilor pe piaţa internă. Cum la vremea respectivă TVA era mare, de 24%, Pandel a înregistrat, într-un singur an, 50 de facturi care atestau că ar fi cumpărat alimente de la o firmă fantomă  în valoare de 43 milioane lei.
 
Apoi, întreaga "marfă" cumpărată pe acte era livrată, tot scriptic, unei firme fantome din Ungaria, Nasa Kft, aleasă pentru că, nefiind în România, nu se mai genera un nou TVA care să trebuiască virat bugetului statului. 
 

Vă rec​omandăm:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările