Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea care şi-a înjunghiat soţia a uzat de dreptul la tăcere. Avocat: „E în stare de şoc”

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea care şi-a înjunghiat soţia a uzat de dreptul la tăcere. Avocat: „E în stare de şoc”

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea a fost arestat pentru tentativa de omor. Foto: ebihoreanul.ro

Fostul şef al Poliţiei Locale Oradea care şi-a înjunghiat soţia cu mai multe lovituri de cuţit a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuza de tentativă la omor, atât în faţa procurorilor cât şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi Kover Paul uzând de dreptul la tăcere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Paul  Kover a fost pus oficial sub acuzare, marţi,  chiar în timp ce era internat în spital. "Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 12 ianuarie, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva susnumitului pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, iar prin ordonanţa din data de 12 ianuarie s-a dispus reţinerea inculpatului pe o durată de 24 ore", arată un comunicat transmis, marţi, de prim procurorul adjunct al Parchetului, Gligor Sabău.
 
Potrivit informării, poliţistul local i-a provocat victimei "leziuni (traumatism toraco-abdominal prin înjunghiere; hemopneumotorace drept; pneumotorace stâng; emfizem subcutanat latero-toracic drept; hemopneumoperitoneu), care necesită 35-40 zile de îngrijiri medicale" şi care au pus în primejdie viaţa femeii. 
 
În aceeaşi zi, Kover a fost externat şi transportat direct în Arestul Poliţiei Bihor de unde a participat prin videoconferinţă la procesul în care procurorii au propus să fie arestat pentru o perioadă de 30 de zile. 
 
Potrivit portalului instanţei de judecată, Kover, a fost arestat începând din 12 ianuarie şi până pe 10 februarie inclusiv, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins ca neîntemeiată cererea formulată de poliţistul local, de luare a măsurii arestului la domiciliu.
 
Decizia nu este, însă, definitivă, şi va fi contestată, a declarat, după, proces, avocatul Răzvan Doseanu, apărătorul lui Paul Kover, care a dezvăluit totodată că poliţistul local a uzat de dreptul la tăcere atât în faţa procurorilor cât şi a judecătorului de drepturi şi libertăţi. 
 
Motivul ar fi, spune tot el, că acesta este "în stare de şoc". "Este într-o stare psihică şi medicală care nu-i permite să dea declaraţii. Este într-o stare de şoc. Cel mai probabil se va face o expertiză psihiatrică pentru a se stabili starea lui la momentul incidentului, dacă a avut discernământ, dacă nu a avut, dacă a fost alterat. A fost un incident spontan de neînţeles în condiţiile în care până atunci acest om a avut o conduită ireproşabilă", a explocat Doseanu. 
 
După cum Adevărul a mai scris, poliţistul local, fost şef al instituţiei vreme de mai mulţi ani, şi-a înjunghiat fosta parteneră de viaţă duminică seara, în faţa unui bloc din cartierul Prima Residence din Oradea. 
 
Înregistrarea făcută de camerele de supraveghere, ajunsă şi în posesia Adevarul.ro, arată cum mai mulţi martori oculari, inclusiv un taximetrist, s-au ferit să o sprijine pe femeia atacată. 
 

Vă recomandăm şi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările