Detenţie pe viaţă cerută de procurorii unguri pentru medicul român care şi-a executat fosta amantă VIDEO

Detenţie pe viaţă cerută de procurorii unguri pentru medicul român care şi-a executat fosta amantă VIDEO

Pneumologul Dan Stamatiu a fost extrădat în 2019 şi e în arest preventiv. foto: arhiva adevarul.ro

Medicul român Dan Stamatiu, cel care, în 2016, şi-a împuşcat mortal fosta amantă şi l-a rănit grav pe soţul acesteia, a fost trimis în judecată de către procurorii din Ungaria, sub acuzaţia de omor calificat şi cer să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Parchetul Judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg a anunţat, luni, trimiterea în judecată a lui Dan Stamatiu susţinând într-un comunicat de presă că acesta a fost inculpat pentru omor calificat şi că a ucis din gelozie. 
 
Conform comunicatului, bărbatul a cunoscut-o pe victima sa în 2012 şi a avut cu ea o relaţie amoroasă. Ulterior, însă, cei doi s-au despărţit, dar Stamatiu nu a acceptat acest lucru, şi, cum nu a reuşit s-o recucerească, a decis să o ucidă şi pe ea, dar şi pe soţul ei.  
 
Pistolul şi muniţia le-ar fi cumpărat dintr-o piaţă din Nyíregyháza, iar în 31 august 2016 a intrat peste cei doi soţi în casă şi a tras. Femeia a murit pe loc, iar soţul ei a fost salvat, dar a rămas cu un handicap sever, fiind paralizat pe partea stângă a corpului.
 
După crimă, Stamatiu a fugit în România, trecând graniţa pe la Ártánd-Borş, dar a fost prins pe 1 septembrie 2016 de autorităţile române, în Cluj-Napoca. În momentul în care a fost reţinut, bărbatul avea asupra sa un revolver marca Magnum S&W 357, cu butoiaş şi 6 cartuşe, pentru care nu deţinea permis de port-armă şi pe care l-a adus ilegal din Ungaria, arma fiind cea cu care şi-a împuşcat fosta amantă şi l-a rănit grav pe soţul acesteia.
 

După crimă, medicul a fost urmărit de anchetatori în toată ţara, inclusiv cu un elicopter 

 
Ca atare, Stamatiu a fost trimis în judecată în România, pentru contrabandă calificată cu arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fiind condamnat la 3 ani şi 4 luni de detenţie, pedeapsă pe care a ispăşit-o iniţial în Penitenciarul Oradea, iar apoi în Penitenciarul Satu Mare, de unde a reclamat în mai multe rânduri condiţiile de detenţie.
 
În momentul în care a fost eliberat, fostul medic a fost preluat de poliţişti şi predat Poliţiei judeţului Szabolcs-Szatmár-Bereg, a fost reţinut de anchetatorii ungari şi arestat preventiv, măsură care este în vigoare şi în prezent, când a fost trimis în judecată pentru omor calificat, anchetatorii cerând să fie condamnat la închisoare pe viaţă şi, dacă va fi eliberat condiţionat, să nu se întâmple mai devreme de 35 de ani.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările