Dat în urmărire naţională, un fost primar UDMR-ist s-a predat, fiind încarcerat

Dat în urmărire naţională, un fost primar UDMR-ist s-a predat, fiind încarcerat

Primarul s-a predat

Dat în urmărire naţională pentru că s-a sustras de la executarea pedepsei la care a fost condamnat sub acuzaţia de abuz în serviciu, fostul primar UDMR al comunei bihorene Chişlaz s-a predat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştefan Tripo a fost încarcerat pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 4 ani şi 3 luni de închisoare la care a fost condamnat de către magistraţii Curţii de Apel Oradea.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor l-au trimis în judecată pe fostul edil într-un dosar care priveşte o fraudă de 650.000 lei în dauna Ministerului Culturii.

Acestuia i se impută că, în 2008, a decontat un avans în valoare de  57.842 lei unei firme de construcţii din Oradea, patronată de afaceristul Cristian Spridon, ca să ridice un cămin cultural  în satul Chiraleu, nefinalizat.
În înţelegere cu afaceristul, fostul edil a indus în eroare Ministerul Culturii pentru a obţine o finanţare nerambursabilă în valoare de 560.000 lei, în anul 2008, pentru finalizarea căminului cultural. Edilul s-a folosit de acte falsificate ce atestau în mod nereal încheierea lucrărilor de către firma Spridoncris SRL, banii fiind folosiţi de administratorul acesteia în alte scopuri.

Trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la abuz în serviciu, pe marginea devizelor de lucrări măsluite, afaceristul a fost condamnat şi el la 5 ani şi 2 luni de detenţie, şi a fost încarcerat pentru săvârşirea pedepsei.

În 2013, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat că Ştefan Tripo s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iunie 2008 - 5 februarie 2010, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar cât şi cea de administrator al unei firme. Ca urmare, la alegerile din 2016 UDMR-istul nu a mai avut posibilitatea să candideze.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările