Alertă în Bihor. Piept de pui infestat cu Salmonella, descoperit într-un lot importat din Polonia

Alertă în Bihor. Piept de pui infestat cu Salmonella, descoperit într-un lot importat din Polonia

Piept de pui Foto-Arhiva

1.500 de tone de carne de pui infestată cu Salmonella a fost retrasă de la o firmă de procesare a cărnii din Bihor. Se pare că marfa provenea din Polonia. Autorităţile sanitare susţin că nicio bucată din carnea cu probleme nu a ajuns pe piaţă

Ştiri pe aceeaşi temă

Infestarea cu Salmonella a fost descoperită în cadrul programului de autocontrol al firmei de procesare, care a prelevat probe din carnea de pui crud congelat, adusă din Polonia.

În total, operatorul bihorean a importat 1500 de kilograme de piept de pui, din care a preparat frigărui şi a pus o parte în depozitele unităţii.

Specialiştii laboratorului pentru siguranţa alimentelor din cadrul DSVSA Bihor au găsit bacteria în probele analizate şi au trimis tulpinile izolate la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară pentru tipizare. Laboratorul Naţional de Referinţă a izolat tulpina Salmonella Typhimurium, un serotip patogen.

„Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor a notificat, în data de 09.05.2016, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, despre depistarea Salmonella spp., în probele prelevate dintr-un produs din carne de pasăre provenit din Polonia", se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Întreaga cantitate de carne a fost ridicată şi va fi distrusă o unitate de neutralizare, în timp ce autorităţile susţin că nimic din marfa infestată cu Salmonella nu a fost vândută.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările