Administratora unei asociaţii de proprietari din Oradea, cercetată pentru delapidare

Administratora unei asociaţii de proprietari din Oradea, cercetată pentru delapidare

Foto: arhiva Adevărul

Administratora unei asociaţii de proprietari din Oradea a fost trimisă în judecată după ce poliţiştii de investigare a fraudelor au descoperit că a delapidat asociaţia cu peste 65.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor  au finalizat cercetările faţă de orădeanca K.V., de 40 de ani, sub aspectul comiterii infracţiunii de delapidare.

Aceasta este acuzată că, în perioada iunie 2004 - martie 2010, în calitate de administrator, casier şi contabil la o asociaţie de proprietari din Oradea, nu a respectat prevederile legale referitoare la modalitatea de utilizare a fondurilor, nu a înregistrat în evidenţa contabilă anumite încasări sau documentele justificative privind lucrările şi reparaţiile ce au fost efectuate la asociaţie, penalităţile achitate pentru plata cu întârziere a unor furnizori, precum şi operaţiunile economice desfăşurate prin conturile bancare ale asociaţiei.  

Totodată, orădeanca este suspectată că a plătit salariile şi contribuţiile aferente pentru administrator, colaboratori şi alţi angajaţi, fără a avea aprobarea Adunării Generale.

"Prejudiciul total provocat astfel, este de 65.821,52 lei. Pentru recuperarea prejudiciului, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au luat măsuri asiguratorii în cauză, până la concurenţa sumei de 65.821,52 lei", a precizat agent principal Ioana Lascău, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările