Universitatea "Cuza" caută cercetători. Salariul lunar - 2.600 de lei, pentru o perioadă de 15 luni

Universitatea

Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi FOTO Adevărul

Oficialii Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi au anunţat că derulează un proiect cu fonduri europene în cadrul căruia sunt puse la dispoziţie 25 de burse postdoctorale şi 52 de burse doctorale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul este structurat pe două ramuri - "ştiinţe exacte" şi "ştiinţe sociale, umaniste şi economice", are o valoare totală de aproximativ 10 milioane de lei şi presupune o colaborare între trei universităţi din România - Universitate "Al. I. Cuza" Iaşi, Universitatea Bucureşti şi Universitatea "Petru Maior" din Târgu Mureş.

La Iaşi sunt scoase la concurs, în total, 77 de posturi de cercetare, pentru o perioadă de 15 luni. Bursierii postdoctorali primesc un salariu de 2.600 de lei lunar, iar cei selectaţi la studii doctorale - 1.600 de lei lunar.

În plus, este pus la bătaie "un pachet financiar separat pentru participarea la conferinţe naţionale şi internationale şi efectuarea de stagii de mobilitate în state membre ale Uniunii Europene".

Bursele vor fi oferite în cadrul proiectului „Sistem integrat de îmbunătăţire a calităţii cercetării doctorale şi postdoctorale din România şi de promovare a rolului ştiinţei în societate”, POSDRU/159/1.5/S/133652, finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul se desfăşoară pe parcursul a 18 luni (7 aprilie 2014 – 6 octombrie 2015) şi are un buget de 9.994.620,00 lei, din care 9.767.647,60 lei reprezintă fonduri nerambursabile.

"Proiectul are ca obiectiv general creşterea calităţii programelor de cercetare doctorală şi postdoctorală din România, printr-o abordare integrată şi inovativă (care include sprijin financiar sub forme de burse, pachete de finanţare pentru participarea la conferinţe internaţionale, subvenţii pentru derularea de mobilităţi transnaţionale, furnizarea de workshop-uri, conferinţe şi module de formare care să dezvolte competenţe de cercetare şi diseminare compatibile cu un mediu academic european şi internaţional tot mai competitiv şi mai concentrat pe transferul de cunoştinţe în economie)", spun oficialii Universităţii.

Depunerea dosarelor a început pe data de 25 aprilie şi se încheie pe 8 mai. Rezultatele vor fi anunţate pe data de 16 mai.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute pe site-ul oficial al proiectului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările