ADMITERE FACULTATE 2014 Test grilă la ASE pentru ocuparea locurilor fără taxă de la programele de master
0Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) oferă aproape 5.700 de locuri la cele două tipuri de masterat din 2014, de cercetare şi profesionale, iar taxa de şcolarizare anuală este de 5.000 de lei.
Masteratul de cercetare formează competenţe de cercetare ştiinţifică şi cu el se poate intra apoi la doctorat, în timp ce masteratul profesional completează competenţele de bază obţinute prin programele de licenţă, asigurând o apropiere mai mare de piaţa forţei de muncă şi adresându-se şi celor interesaţi de reconversie profesională.
Academia de Studii Economice din Bucureşti (ASE) oferă peste 5.190 de locuri la studiile de masterat profesional pentru anul şcolar 2014-2015, dintre care peste 1.430 sunt la buget şi restul, în jur de 3.700, sunt la taxă, la 86 de specializări din cadrul a 11 facultăţi.
Masterat profesional ASE by iIoana4n
La studiile de masterat de cercetare, ASE are aproape 530 de locuri, dintre care peste 300 sunt la buget şi restul, de aproximativ 200, la taxă, la 11 specializări din cadrul a nouă universităţi.
Masterat de Cercetare ASE by iIoana4n
Pentru studenţii care se înscriu pentru locurile de la buget, concursul de admitere presupune susţinerea unui test-grilă care durează două ore şi jumătate şi a unui interviu de competenţă lingvistică, pentru cei care vor să intre la programele cu predare într-o limbă străină.
În schimb, admiterea pe locurile cu taxă se face pe baza mediei de la examenul de licenţă, alături de interviul de competenţă lingvistică, în cazul candidaţilor care optează pentru programe într-o limbă străină.
Conform metodologiei de admitere la studiile de masterat la ASE, candidaţii care au ales forma de finanţare de la buget pot opta, la înscrieri, şi pentru locurile de la taxă, însă rezultatele de la testul grilă de la buget nu se iau în calcul pentru ocuparea locurilor de la taxă.
Condiţii de selecţie
La buget se intră pe baza rezultatului de la testul grilă, iar în cazul în care doi candidaţi au aceeaşi notă ei sunt departajaţi în funcţie de media examenului de licenţă şi de media anilor de studii universitare de licenţă.
Dacă aceste criterii nu sunt suficiente, comisia de admitere a facultăţii poate organiza interviu de selecţie.
La taxă, candidaţii intră pe baza mediei examenului de licenţă şi departajarea se face în funcţie de media anilor de studii de licenţă şi pe baza unui interviu de selecţie organizat de comisia de admitere a facultăţii. Rezultatele vor fi afişate atât la avizierele universităţii, cât şi pe site-ul acesteia.
Calendar înscrieri masterat:
- 21-24 iulie – înscrieri între orele 9:00-17:00
- 25 iulie – afişarea programării examenului de competenţă lingvistică pentru programele de masterat cu predare în limbi străine
- 28 iulie – susţinerea examenului de competenţă lingvistică pentru programele de masterat cu predare în limbi străine şi afişarea rezultatelor sale; afişarea repartizării pe săli pentru susţinerea testului-grilă
- 29 iulie – susţinerea testului-grilă; afişarea listei candidaţilor repartizaţi la buget şi taxă
- 30-31 iulie – între orele 9:00-16:00, depunerea diplomelor de Bacalaureat în original, plata a jumătate din taxa anuală de şcolarizare, depunerea cererilor de renunţare şi restituirea dosarelor, la cerere
- 31 iulie – afişarea listelor candidaţilor admişi pe locurile finanţate la buget şi taxă, cât şi a celor respinşi, pe programe
Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 200 de lei, iar taxa anuală de şcolarizare pentru anul universitar 2014-2015 este de 5.000 de lei.
Studii doctorale la ASE
În prezent, ASE are dreptul să organizeze programe de doctorat în două ramuri de ştiinţă şi 11 domenii de studii doctorale:
Ştiinţe economice: Administrarea Afacerilor, Cibernetică şi Statistică, Contabilitate, Economiei I, Economiei II, Economiei şi afaceri internaţionale, Finanţe, Informatica Economică, Management, Marketing.
Ştiinţe juridice: Drept.
La concursul de admitere au dreptul să participe absolvenţi cu diplomă de master sau echivalentă acesteia, indiferent de anul absolvirii. Programele de licenţă şi master absolvite trebuie să fi fost acreditate sau autorizate provizoriu la momentul înmatriculării candidatului la respectivele programe.
Candidaţii din fiecare sesiune pot opta pentru o singură temă, scoasă la concurs de un singur conducător de doctorat.
Taxa de înscriere este de 400 de lei. Pentru programul de studii doctorale 2014-2017, taxa de şcolarizare în cazul finanţării din alte surse pentru anul universitar 2014-2015 este de 6.500 de lei.
Calendar înscrieri doctorat
- 6 ianuarie – 24 ianuarie - Anunţarea la Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat (CSUD) de către fiecare şcoală doctorală, a numărului de locuri vacante pentru fiecare conducător de doctorat şi a temelor scoase la concurs.
- 7– 9 iulie - Înscrieri între orele 9:00-13:00 şi 15:00-18:00 – depunerea dosarelor
- 10 iulie - Afişarea repartizării candidaţilor pe săli, pentru susţinerea examenului de competenţă lingvistică
- 11 iulie - Susţinerea examenului de competenţă lingvistică
- 14 iulie - Afişarea rezultatelor examenului de competenţă lingvistică
- 15 iulie - Depunerea contestaţiilor
- 16 iulie - Afişarea rezultatelor contestaţiilor; Afişarea repartizării candidaţilor pe săli
- 17, 18 iulie - Susţinerea examenului de specialitate
- 19 iulie - Afişarea rezultatelor
- 21 – 24 iulie - Confirmarea participarii studentilor admişi în cadrul programului de studii doctorale, prin plata taxelor aferente, depunerea diplomelor în original şi semnarea contractului de şcolarizare
- 25 iulie - Afişarea listei studentilor admisi la doctorat pe locurile finanţate de la buget şi a celor admişi pe locuri finanţate prin alte surse.
- Afişarea locurilor rămase vacante. Afişarea candidaţilor de pe lista de rezervă care pot fi acceptati în cadrul programului de doctorat.
- 28 – 30 iulie - Confirmarea participării candidaţilor în aşteptare pe lista de rezervă in cadrul programului de studii doctorale, prin plata taxelor aferente, depunerea diplomelor în original şi semnarea contractului de şcolarizare
- 1 octombrie - Înmatricularea candidaţilor admişi
ADMITERE FACULTATE 2014 ASE înlocuieşte examenul cu eseul motivaţional şi media de la Bac
Anul acesta, admiterea la studiile universitare de licenţă (5.500 de locuri) ale Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti, la forma de învăţământ cu frecvenţă, se face prin concurs, pe baza unui eseu motivaţional şi a mediei obţinute la examenul de Bacalaureat.
Înscrierile la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti se termină vineri, 19 iulie, urmând ca în perioada 24-25 iulie să aibă loc examenele de admitere.
Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti va organiza o a doua sesiune de admitere fiindcă nu s-au înscris destui candidaţi la sesiunea care s-a încheiat joi, astfel încât să fie ocupate toate locurile de la buget şi taxă, spun reprezentanţii universităţii. Mai mult, anul acesta au rămas libere chiar şi o parte din locurile bugetate de stat.