Un violator notoriu a recidivat după ce a ieşit din puşcărie prin recursul compensatoriu. „Regele puşcăriilor“ a forţat o adolescentă să-i facă sex oral

Un violator notoriu a recidivat după ce a ieşit din puşcărie prin recursul compensatoriu. „Regele puşcăriilor“ a forţat o adolescentă să-i facă sex oral

După ce a fost eliberat, Jan Buliga s-a relaxat la piscină FOTO Facebook/ Jan BUliga

Un bărbat condamnat în trecut de mai multe ori pentru viol, supranumit „regele puşcăriilor”, a beneficiat de o reducere de pedeapsă de 400 de zile şi, în timpul în care ar fi trebuit să fie în puşcărie, a mai violat o adolescentă de 17 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eugen Buliga este acuzat că ar fi sechestrat şi violat o adolescentă de doar 17 ani. Buliga, care a fost eliberat din penitenciar prin recursul compensatoriu, este cercetat pentru viol şi lipsire de libertate, el fiind arestat preventiv.

Potrivit unor surse din anchetă, pe data de 25 noiembrie 2018, Buliga şi victima sa s-au întâlnit într-un club din Iaşi, bărbatul reuşind să o convingă pe minoră să meargă la casa sa din localitatea Miroslava. Anchetatorii susţin că, în acea casă, Buliga ar fi forţat adolescenta să-i facă sex oral. A doua zi, fata a ajuns în satul său de baştină şi a fost identificată de poliţişti, care o căutau de câteva zile.

De ce a fost eliberat

Ultima condamnare a lui Buliga a fost de 13 ani de închisoare, primită tot pentru viol. Ieşeanul a început să o ispăşească în 2006, chiar dacă a negat şi atunci faptele. A fost acuzat că a violat două tinere minore. Cât timp şi-a executat pedeapsa, Buliga a formulat mai multe cereri de eliberare condiţionată, el fiind eligibil pentru a fi pus în libertate încă de acum patru ani.

Niciun judecător nu a fost însă de acord să îl lase pe Buliga să iasă mai devreme din puşcărie, cu atât mai mult cu cât, în penitenciar, individul a avut şi ceva probleme cu gardienii şi colegii, fiind şi sancţionat. La finele anului 2017, de pildă, judecătorii ieşeni spuneau despre Buliga că are „un potenţial criminogen ridicat“, despre care „instanţa nu are date că s-ar fi diminuat în totalitate pe parcursul anilor de detenţie“.

Magistraţii mai menţionau că individul a mai fost eliberat condiţionat de trei ori în trecut, de fiecare dată recidivând. Chiar dacă judecătorii l-au considerat pericol public şi au refuzat să îl elibereze, în primăvara acestui an, Buliga a ieşit până la urmă din penitenciar la termen, după ce pedeapsa i-a fost redusă cu aproape 400 de zile, prin recursul compensatoriu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: