Un român de 38 de ani a murit după ce a fost declarat vindecat de COVID-19

Un român de 38 de ani a murit după ce a fost declarat vindecat de COVID-19

FOTO: Arhiva Adevărul

Ieşeanul în vârstă de 38 de ani a suferit un atac cerebral, după ce a fost transferat într-un alt spital, pentru supraveghere.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Iaşi, a suferit un AVC, post COVID-19, după ce fusese declarat vindecat de către medici. 

Pacientul a fost internat în secţia ATI-COVID-19 de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Dr. Nicolae Oblu” cu o formă medie spre severă, cu insuficienţă respiratorie acută, având nevoie de oxigen. Acesta prezenta şi alte afecţiuni, precum obezitate morbidă, diabet şi sedentarism, nu era nici vaccinat.

„A fost internat mai multe zile, a decurs totul bine, a răspuns foarte bine la tratament şi a plecat din spital în stare bună, respira normal. Nu am vrut să-l trimitem direct acasă, chiar dacă starea lui era bună şi am hotărât să mai fie supravegheat puţin, nu în ATI, şi a fost transferat la Spitalul CFR. Repet, a plecat în stare bună, respirând ca un om sănătos, însă a doua zi a suferit un accident vascular cerebral extins. Din cauza complicaţiilor s-a reîntors la noi, unde a fost internat în secţia ATI non-Covid, pentru a trata patologia neurologică. Starea lui devenise atât de gravă, ajunsese în comă de gradul 4 şi prezenta tromboze. Din păcate, pacientul a decedat”, a declarat dr. Vlad Hârtie, medic specialist ATI, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Iaşi.

Medicii spun că tot mai multe astfel de cazuri apar post COVID-19. Deşi multe persoane se tem de tromboze suferite din cauza vaccinului, specialiştii transmit faptul că acestea apar şi din cauza infecţiei şi sunt mult mai grave decât la vaccinare.
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările