Un copil de 12 ani şi prietenii lui au omorât în bătaie un cerşetor în Iaşi. L-au jefuit înainte de toţi banii pe care omul străzii îi strânsese din pomană: 14 lei

Un copil de 12 ani şi prietenii lui au omorât în bătaie un cerşetor în Iaşi. L-au jefuit înainte de toţi banii pe care omul străzii îi strânsese din pomană: 14 lei

Copilul de 12 ani nu a putut fi pus sub acuzare

Procurorii ieşeni au finalizat un dosar de omor în care acuzaţi au fost trei minori, cel mai mic având doar 12 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băiatul de 12 ani n-a putut fi pus sub acuzare din cauza vârstei şi urmează a fi supravegheat de asistenţii sociali în următorii ani. 

Ceilalţi doi co-autori, Gabriel Vascal (15 ani) şi Petronel Tibincu (17 ani), au fost trimişi în judecată săptămâna trecută pentru omor şi tâlhărie. Conform rechizitoriului, fapta celor trei minori a fost comisă în noaptea de 8 spre 9 iulie 2018, atunci când aceştia se aflau pe strada A. Şesan din Iaşi şi au observat un bărbat de 57 de ani care dormea pe nişte cartoane. 

Cei trei au trezit cerşetorul şi i-au cerut banii pe care credeau că îi are asupra sa, ştiind că acesta adună bani din mila trecătorilor. Victima a refuzat, fapt care l-a determinat pe Vascal să îl lovească cu pumnul în zona feţei. Individul a luat din buzunarul cerşetorului suma de 14 lei. Ulterior, cei trei minori au lovit victima cu picioa­rele de mai multe ori, cerându-i bani. 

Agresiunile au continuat şi după ce un martor a intervenit pentru a proteja cerşetorul. Victima a suferit rupturi ale mai multor organe interne şi a murit pe loc.  

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ne-au transmis că, până astăzi, nu au fost informaţi cu privire la situaţia juridică a copilului de 12 ani. Ulterior sesizării, minorul va fi supravegheat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările