Un bărbat din Iaşi a fost condamnat de judecători să-i ceară scuze pe Facebook fostei soţii

Un bărbat din Iaşi a fost condamnat de judecători să-i ceară scuze pe Facebook fostei soţii

Foto News.ro

Un bărbat din Iaşi a fost condamnat de judecători să-i ceară scuze pe Facebook fostei soţii. Acesta trebuie să îi plătească femeii şi suma de 1.000 de euro daune morale.

În urmă cu trei ani, Angelica şi Constantin C. se aflau în divorţ. În noiembrie 2018, femeia a fost înştiinţată de operatorul de telefonie mobilă că numărul de telefon pe care-l folosea a fost trecut de pe cartelă prepay pe abonament, operaţiunea fiind făcută de soţul său. După acest transfer, nu a mai avut acces la numărul de telefon, scrie Ziarul de Iaşi.

După ce nu a mai avut acces la numărul de telefon, bărbatul a intrat pe conturile ei de Facebook şi Whatsapp, verificându-i corespondenţa şi trimiţând mesaje, fotografii şi filme indecente în numele ei, cu intenţia de a o denigra şi de a o prezenta ca pe o femeie de moravuri uşoare, a spus femeia în instanţă.

Angelica a aflat ce făcea fostul soţ de la rudele care o întrebau de ce postează astfel de imagini cu ea. Femeia a cerut instanţei sa-l oblige pe fostul şoţ să înceteze încălcarea drepturilor sale la onoare, demnitate, imagine şi viaţă privată, cât şi la plata a 100.000 euro ca daune morale şi 1 euro daune materiale.

Constantin C. a negat faptele şi a spus doar că a trecut numărul de telefon de pe cartelă pe abonament. Contul de Facebook era un cont comun, la acesta având acces şi fosta soţie. Expertiza dispusă de instanţă nu a putut stabili cu certitudine că fostul soţ a fost cel care a trimis mesajele denigratoare, întrucât datele referitoare la locul de unde sunt trimise acestea sunt stocate doar timp de şase luni.

Din declaraţiile martorilor, judecătorii au ajuns totuşi la concluzia că faptele prezentate de femeie sunt exacte, singura persoană care ar fi avut interesul şi posibilitatea de a-i folosi numărul de telefon fiind fostul său soţ.

Bărbatul trebuie acum să-i ceară scuze public fostei sale soţii pe contul de Facebook, dar şi să-i achite 1.000 de euro daune morale.

Ambele părţi au atacat sentinţa, cazul intrând ieri pe rolul Curţii de Apel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările