Trei pelerini care au fost la Sfânta Parascheva au ajuns în UPU, diagnosticaţi cu COVID-19

Trei pelerini care au fost la Sfânta Parascheva au ajuns în UPU, diagnosticaţi cu COVID-19

FOTO Andrei Cucu

Cei trei pelerini au venit la Iaşi din Hunedoara, Bucureşti şi Botoşani, special pentru pelerinajul la Sfânta Parascheva.

Trei persoane care au participat la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva, de la Iaşi, au ajuns la UPU, fiind confirmat cu COVID-19. 

Cei trei pelerini au venit la Iaşi din Hunedoara, Bucureşti şi Botoşani pentru a se închina la sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva.
 
„Pacienţii sunt în UPU şi au ajuns la noi în ultimele trei nopţi. Au fost depistaţi pozitivi", a declarat  medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.
 
Medicul a subliniat că nu mai există nici un loc în terapie intensivă în spitalele din Iaşi pentru pacienţii COVID. 
 
De asemenea, medicul Diana Cimpoeşu a precizat că nu crede că va fi o explozie a numărului de cazuri la Iaşi în urma pelerinajului religios, ea explicând că în zona catedralei au fost respectate regulile sanitare.
 
În ultimele 24 de ore s-a înregistrat un număr record de pacienţi pozitivi la Iaşi - 1.150.
 
Pelerinajul religios s-a încheiat în cursul dimineţii de vineri, 15 octombrie. În cele şapte zile cât a durat evenimentul au trecut pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva peste 85.000 de persoane.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările