Artificii şi sirene de ambulanţă. Primarul Iaşului, aspru criticat pentru focul de artificii din cea mai grea perioadă a pandemiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Captură Primăria Iaşi
FOTO: Captură Primăria Iaşi

Un foc de artificii care a anunţat finalul Sărbătorilor Iaşului au încins spiritele în mediul online, după apariţia unui videoclip în care sunt filmate artificiile, iar pe fundal se aud sirenele ambulanţelor.

Sărbătorile Iaşului s-au încheiat aseară, cu un joc de artificii care i-a luat prin surprindere pe toţi locuitorii oraşului. După câteva zile în care peste 85.000 de pelerini au stat la coadă, la racla Sfintei Parascheva, în timp ce sute de infectări erau anunţate zilnic la nivelul judeţului Iaşi, sărbătorirea a 613 ani de atestare documentară s-a încheiat cu un foc de artificii, considerat de ieşeni un moment sinistru. 

Un alt motiv pentru care ieşenii nu au înţeles rostul focului de artificii, este acela că, la ora la care au fost date artificiile, ieşenii nevaccinaţi nici măcar nu aveau voie să iasă din case, decât pentru motive întemeiate. 

Astfel, sute de mesaje de nemulţumire au apărut în mediul online, atât din partea locuitorilor simpli ai Iaşului, cât şi din partea istoricilor, politicienilor sau a medicilor. 

„Un moment de reculegere pentru morţii de la Iaşi nu era mai indicat? Spitalele colcăie de COVID-19 şi Chirica face petreceri. / Numai la noi poţi vedea aşa ceva. Suntem fruntaşi la cazuri de COVID-19 şi ne delectăm cu artificii. / Artificiile sunt să sărbătorim incidenţa de 15 la mie? / E sărbătoare religioasă, nu Revelion, să vă fie ruşine! / Moare lumea în spitale cu tubul de oxigen în gură şi noi dăm artificii”, sunt câteva dintre mesajele postate pe pagina de Facebook a Primăriei Iaşi, la transmisiunea live a focului de artificii.

O reacţie negativă după focul de artificii a avut şi deputatul Marius Bodea.

„Artificii pentru un dezastru. Când am auzit bubuiturile, prima reacţie a fost: „Aşa ceva nu e posibil”.

Apoi, am văzut pe geam artificiile şi m-a apucat furia. Primarul Mihai Chirica nu are nici un pic de ruşine, nici un pic de respect pentru oamenii care au murit de COVID-19 şi nici o minimă empatie şi înţelegere pentru cei aflaţi în stare gravă la ATI, la câteva sute de metri de locul unde Primăria jubila. Nu e nimic de sărbătorit azi. România este în criză umanitară, iar Iaşul este unul dintre oraşele cele mai afectate de pandemia de coronavirus”, a transmis Bodea. 

În timpul focului de artificii, mai multe sirene ale ambulanţelor care transportau pacienţi se auzeau pe fundal. 

Mihai Chirica a transmis, la începutul Sărbătorilor Iaşului, faptul că în perioada 15-17 octombrie va avea loc un foc de artificii, fără a se menţiona însă data, ora şi locul, pentru a nu exista adunări de oameni. 

La ultima raportare, la nivelul judeţului Iaşi au fost anunţate 813 cazuri noi de COVID-19, iar rata incidenţei era de 7,45 cazuri la mia de locuitori.

VIDEO Artificii în Iaşi

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Preotul Tănăsescu: „Când Untold ia bani publici de la primării, se fac licitaţii publice?”. Replica acidă a lui Chereji: „Lăudat fie numele Domnului”

Zi decisivă pentru Dacian Cioloş. Premierul desemnat află dacă se bazează pe susţinerea PNL şi UDMR. Liberalii, reuniţi în şedinţă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite