UPDATE Subiecte Română BAC 2018. 5.200 de absolvenţi din judeţul Iaşi participă la Bacalaureat

UPDATE Subiecte Română BAC 2018. 5.200 de
absolvenţi din judeţul Iaşi participă la Bacalaureat

Bacalaureat 2018 Iaşi

Proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în cadrul examenului de Bacalaureat 2018, a fost programată în centrele de examinare din România în cursul zilei de luni, 25 iunie. Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a afla în timp util subiectele la Română BAC şi rezolvarea acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Din primele informaţii, la Profilul Real subiectul al treilea a fost din Genul Liric şi au avut de comentat o poezie scrisă de Eminescu sau de Arghezi.

La Profilul Umanist candidaţii au avut, printre altele, de comentat arta poetică a operei lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Următoarea probă scrisă a examenului va avea loc pe 26 iunie la Limba Maternă. Proba obligatorie a profilului (Matematică pentru Profilul Real, respectiv Istorie pentru Profilul Umanist) se va desfăşura în data de 27 iunie.

Ultima evaluare scrisă este la disciplina aleasă de absolvenţi în funcţie de profilul studiat şi va avea loc pe 29 iunie. Cei care studiază la Profilul Umanist vor opta între Geografie şi Ştiinţe Socio-Umane (Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică), iar absolvenţii Profilului Real vor alege între disciplinele Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică.

Ştirea iniţială 

În judeţul Iaşi, potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, s-au înscris la examenul de bacalaureat 5.260 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 495 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

În judeţul Iaşi au fost organizate un număr de 17 centre de examen, două în Paşcani, câte unul în Târgu Frumos şi Hârlău şi 13 în municipiul Iaşi.

În sesiunea de vară de anul trecut, rata de promovare a fost de 83%, 10 elevi obţinând nota 10.

Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marţi, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor

Luni, 9 iulie - Afişarea rezultatelor finale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările