UPDATE Subiecte BAC Română 2018. 3.191 de absolvenţi de liceu s-au înscris la Bacalaureat în judeţul Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în cadrul examenului de Bacalaureat 2018, a fost programată în centrele de examinare din România în cursul zilei de luni, 25 iunie. Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a afla în timp util subiectele la Română BAC şi rezolvarea acestora.

UPDATE Din primele informaţii, la Profilul Real subiectul al treilea a fost din Genul Liric şi au avut de comentat o poezie scrisă de Eminescu sau de Arghezi.

La Profilul Umanist candidaţii au avut, printre altele, de comentat arta poetică a operei lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

11 centre de examinare în judeţul Dâmboviţa

În Dâmboviţa, la examenul de Bacalaureat s-au înscris 3.191 de absolvenţi. Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a organizat în judeţ 11 centre de examinare, dintre care şase în Târgovişte, două la Găeşti, unul la Titu, unul la Moreni şi unul la Pucioasa.

De asemenea, au fost instituite două centre de evaluare la Liceele„Petru Cercel” şi „Bălasa Doamna”.

Procentul de promovabilitate de la examenul de Bacalaureat 2017, în judeţul Dâmboviţa, a fost de 64,67%.

Calendar Bacalaureat 2018, prima sesiune:

Următoarea probă scrisă a examenului va avea loc pe 26 iunie la Limba Maternă. Proba obligatorie a profilului (Matematică pentru Profilul Real, respectiv Istorie pentru Profilul Umanist) se va desfăşura în data de 27 iunie.

Ultima evaluare scrisă este la disciplina aleasă de absolvenţi în funcţie de profilul studiat şi va avea loc pe 29 iunie. Cei care studiază la Profilul Umanist vor opta între Geografie şi Ştiinţe Socio-Umane (Filosofie, Sociologie, Psihologie, Logică), iar absolvenţii Profilului Real vor alege între disciplinele Fizică, Chimie, Biologie şi Informatică.

Luni, 25 iunie – Proba scrisă la Limba si literatura română - Ea)

Marţi, 26 iunie - Proba la Limba si literatura maternă - Eb)

Miercuri, 27 iunie – Proba obligatorie a profilului - Ec)

Vineri, 29 iunie - Probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - Ed)

Miercuri, 4 iulie – Afişarea primelor rezultate (până la ora 12:00)

Miercuri, 4 iulie – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00)

5-8 iulie – Soluţionarea contestaţiilor

Luni, 9 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. 

Nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

”În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat”, se arată pe edu.ro

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite