Prin ce se diferenţiază cannabis sativa de cannabis indica. Efectele reale ale consumului acestor tipuri de droguri

Prin ce se diferenţiază cannabis sativa de cannabis indica. Efectele reale ale consumului acestor tipuri de droguri

Indica-vs-sativa  FOTO leafscience.com

Unul dintre cele mai folosite droguri în România este cannabis, potrivit celui mai recent raport al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA).

Ştiri pe aceeaşi temă

Cânepa a fost cultivată din cele mai vechi timpuri, având utilitate practică în gospodării. Cele mai cunoscute tipuri de cânepă sunt sativa şi indica, primul fiind cel folosit în comunităţile rurale, potrivit etnografilor ieşeni
 
Cannabis sativa se deosebeşte de cannabis indica, în primul rând, prin aspectul exterior, potrivit leafscience.com. Plantele de sativa sunt mai înalte, ramificaţii mai mari, iar frunzele sunt mai înguste. Sunt cultivate, de obicei, în câmp. Plantele de cannabis indica, pe de altă parte, sunt propice cultivării în spaţii închise, sunt mai stufoase. 
 
Potrivit herb.co, şi efectele celor două tipuri de cânepă sunt diferite. În timp ce indica este asemeni unui sedativ, sativa are efecte stimulative şi energizante, asemenu unui ceşti de cafea. Cannabis indica are şi un miros specific.
 
În România, în ultimii ani, consumul de cannabis a crescut, potrivit celui mai recent raport al Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA). „Cannabisul continuă să fie cel mai consumat drog în România, atât în populaţia generală, cât şi în cea şcolară. De asemenea, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod Penal (februarie 2014) şi implementarea măsurilor privind tratamentul ca alternativă la închisoare, a devenit şi drogul principal pentru care se solicită cu preponderenţă asistenţă în sistemul de tratament ambulatoriu. După o perioadă de declin, sunt semne ale creşterii consumului de noi substanţe psihoactive în rândul populaţiei generale, în special al tinerilor. Totuşi, problemele relaţionate cu acestea sunt în declin, numărul cazurilor admiterilor la tratament sau a urgenţelor datorate consumului de NSP fiind în scădere faţă de anul anterior”, se arată în raport.
 
Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: