Plantele miraculoase care curăţă sângele. Cum se comportă urzica, brusturele şi socul ca nişte instalatori pricepuţi

Plantele miraculoase care curăţă sângele. Cum se comportă urzica, brusturele şi socul ca nişte instalatori pricepuţi

În unele cazuri, obiceiul zilnic de a bea o cană cu ceai poate fi dăunător FOTO: Arhivă

Ceaiurile de urzică, brusture şi soc reglează proprietăţile sângelui şi le apropie de valorile normale. Băute în exces, însă, licorile terapeutice pot provoca şi efecte secundare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru un corp sănătos, sângele care alimentează toate organele interne trebuie să fie bogat în substanţe nutritive. Periodic, acesta poate fi curăţat prin cure de tratament cărora li se pot adăuga ceaiuri din plante medicinale. Medicii arată însă că băuturile din diferite plante medicinale nu pot înlocui tratamentele medicamentoase, ci pot fi folosite doar ca adjuvant. 

Printre ceaiurile cu rol de purificator al organismului un rol deosebit îl ocupă cel de urzică. Planta, care conţine aproape 20 de vitamine şi minerale, printre care vitamina A, B1, B5, C, K, potasiu, fier, zinc şi calciu, este bogată în acizi graşi esenţiali.

Datorită acestor compuşi, urzica are proprietăţi diuretice, antiinflamatorii, antialergice şi decongestive. Ceaiul de urzică reglează tensiunea arterială şi nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel afecţiuni ale inimii sau diabetul. Acesta stimulează apetitul şi contribuie la întărirea sistemului imunitar.

Ceaiul din rădăcină de brusture este considerat cel mai puternic leac pentru curăţarea sângelui. Planta ajută la detoxificarea organismului şi este recomandată mai ales persoanelor care au probleme cu colesterolul şi cu greutatea.

Ceaiul din rădăcină de brusture nu lasă toxinele să se instaleze în organism şi este considerat un aliat în lupta cu kilogramele.

Ceaiul de soc reglează funcţiile ficatului, îmbunătăţeşti circulaţia sângelui şi previne apariţia bolilor cardiovasculare. Medicii recomandă ceaiurile în cantităţi moderate, astfel încât să nu provoace efecte secundare nedorite, precum intoxicaţiile.

„Ceaiurile medicinale sunt bune şi necesare, dar nu folosite în exces. Acestea se comportă ca orice alt medicament care luat în exces provoacă efecte secundare. Dacă sunt luate o perioadă lungă de timp fără supraveghere , pot fi şi dăunătoare, chiar dacă rolul lor este benefic. Ceiurile pe care le bem o perioadă îndelungată pot provoca şi intoxicaţii. Excesele de ceai de coada-şoricelului, de exemplu, pot provoca probleme de natură hepatică sau probleme musculatorii”, a spus medicul infecţionist, Mihnea Hurmuzache, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Citeşte şi:

Clujeanul care a scăpat de două ori de cancer cu o reţetă proprie, după ce medicii nu-i mai dădeau speranţe. Doctorii: „Domnule, sunteţi un miracol”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările