Părinţi trimişi în judecată după ce fiul lor de 9 ani a murit electrocutat. Copilul şi-a pierdut viaţa din cauza unui aparat radio

Părinţi trimişi în judecată după ce fiul lor de 9 ani a murit electrocutat. Copilul şi-a pierdut viaţa din cauza unui aparat radio

Tatiana Postolache este acuzată de ucidere din culpă. Victima: fiul său

Doi părinţi din judeţul Iaşi au fost deferiţi justiţiei, fiind consideraţi vinovaţi de moartea copilului lor de 9 ani. Constantin Victor Dragomir (40 de ani) şi Tatiana Postolache (33 de ani), din satul Hermeziu, vor fi judecaţi pentru infracţiunea de ucidere din culpă, pe care au şi recunoscut-o în faţa procurorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În rechizitoriul se arată că cei doi concubini locuiau la momentul faptei într-o casă modestă, alături de alţi patru copii. În iunie 2017, bărbatul a cumpărat de la un magazin din sat un aparat de radio. Dragomir era nemulţumit de puterea sunetului aşa că, printr-o improvizaţie, a conectat o boxă audio la aparatul de radio, folosindu-se de un cablu de aproximativ 2 metri. 

Pe 1 iulie 2017, bărbatul a scos boxa pe prispa din faţa casei şi, alături de Mihăiţă Dragomir (9 ani), a început să lucreze la zidirea unui cuptor, în curte. La orele amiezii, Tatiana Postolache a vrut să schimbe setările aparatului şi s-a curentat. Când i-a spus acest lucru concubinului său, bărbatul nu a crezut-o, spunându-i că nu există nicio legătură între firele de curent şi cele care asigurau legătura dintre boxe şi aparat. Câteva ore mai târziu, cei doi concubini au plecat de acasă, pentru a se întâlni cu o rudă. 

„Deşi prezenta risc de electrocutare, cei doi inculpaţi nu au luat nicio măsură în legătură cu aparatul radio pe care l-au lăsat în funcţiune, iar pe cei cinci copii minori nesupravegheaţi în curte”, se arată în rechizitiru. La scurt timp, concubinii au fost sunaţi de o vecină, care le-a spus că lui Mihăiţă i se făcuse rău. Băiatul se electrocutase după ce a atins părţile metalice, neizolate, ale cablului care conecta aparatul de radio de boxă. La faţa locului a ajuns şi un echipaj medical, însă copilul nu a mai putut fi salvat. Procurorii au dispus şi efectuarea unei expertize în timpul anchetei. 

Experţii au concluzionat că aparatul radio funcţiona doar pe bază de acumulatori însă că Dragomir, printr-o improvizaţie, la conectat la priză. Ulterior, când a conectat şi boxa la aparat, nu a izolat părţile metalice. Ambii părinţi au recunsocut faptele imputate de către anchetatori. 

citeste totul despre: