Părinţi trimişi în judecată după ce fiul lor de 9 ani a murit electrocutat. Copilul şi-a pierdut viaţa din cauza unui aparat radio

Părinţi trimişi în judecată după ce fiul lor de 9 ani a murit electrocutat. Copilul şi-a pierdut viaţa din cauza unui aparat radio

Tatiana Postolache este acuzată de ucidere din culpă. Victima: fiul său

Doi părinţi din judeţul Iaşi au fost deferiţi justiţiei, fiind consideraţi vinovaţi de moartea copilului lor de 9 ani. Constantin Victor Dragomir (40 de ani) şi Tatiana Postolache (33 de ani), din satul Hermeziu, vor fi judecaţi pentru infracţiunea de ucidere din culpă, pe care au şi recunoscut-o în faţa procurorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În rechizitoriul se arată că cei doi concubini locuiau la momentul faptei într-o casă modestă, alături de alţi patru copii. În iunie 2017, bărbatul a cumpărat de la un magazin din sat un aparat de radio. Dragomir era nemulţumit de puterea sunetului aşa că, printr-o improvizaţie, a conectat o boxă audio la aparatul de radio, folosindu-se de un cablu de aproximativ 2 metri. 

Pe 1 iulie 2017, bărbatul a scos boxa pe prispa din faţa casei şi, alături de Mihăiţă Dragomir (9 ani), a început să lucreze la zidirea unui cuptor, în curte. La orele amiezii, Tatiana Postolache a vrut să schimbe setările aparatului şi s-a curentat. Când i-a spus acest lucru concubinului său, bărbatul nu a crezut-o, spunându-i că nu există nicio legătură între firele de curent şi cele care asigurau legătura dintre boxe şi aparat. Câteva ore mai târziu, cei doi concubini au plecat de acasă, pentru a se întâlni cu o rudă. 

„Deşi prezenta risc de electrocutare, cei doi inculpaţi nu au luat nicio măsură în legătură cu aparatul radio pe care l-au lăsat în funcţiune, iar pe cei cinci copii minori nesupravegheaţi în curte”, se arată în rechizitiru. La scurt timp, concubinii au fost sunaţi de o vecină, care le-a spus că lui Mihăiţă i se făcuse rău. Băiatul se electrocutase după ce a atins părţile metalice, neizolate, ale cablului care conecta aparatul de radio de boxă. La faţa locului a ajuns şi un echipaj medical, însă copilul nu a mai putut fi salvat. Procurorii au dispus şi efectuarea unei expertize în timpul anchetei. 

Experţii au concluzionat că aparatul radio funcţiona doar pe bază de acumulatori însă că Dragomir, printr-o improvizaţie, la conectat la priză. Ulterior, când a conectat şi boxa la aparat, nu a izolat părţile metalice. Ambii părinţi au recunsocut faptele imputate de către anchetatori. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: