Odioasa crimă a celui mai căutat român: suspectul s-a răzgândit în timpul procesului după ce iniţial recunoscuse

Odioasa crimă a celui mai căutat român: suspectul s-a răzgândit în timpul procesului după ce iniţial recunoscuse

Vasile Miron este acuzat de mor FOTO Ziarul de Iaşi

Procesul lui Vasile Miron, bărbatul acuzat că a ucis un copil de 10 ani s-a finalizat suspectul cerând să fie achitat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Răsturnare de situaţie în dosarul bărbatului acuzat că a ucis un copil de 10 ani după care a fugit din ţară. Vasile Miron, de 41 de ani, şi-a schimbat declaraţiile în timpul procesului susţinând că nu este vinovat de comiterea fapte, după ce, înainte de a fi trimis în judecată, a admis acuzaţiile şi a fost de acord să participe la o reconstituire.

În faţa judecătorului, cu ocazia ultimului cuvânt, Miron a dat de înţeles că ar fi fost presat să recunoască de către anchetatori, invocând faptul că este incriminat pentru simplu fapt că, în trecut, a mai fost condamnat pentru crimă. „Regret că am fost în acea vizită, în acel moment“, au fost ultimele cuvinte ale lui Miron în faţa judecătorilor, care au amânat pronunţarea pentri 21 iunie.

În schimb, Parchetul a solicitat instanţei să aplice pedeapsa maximă: detenţie pe viaţă. Pronunţarea urmează să fie anunţată pe 21 iunie. „Sunt optimistă şi cred în înţelepciunea instanţei de a aprecia în mod corect probele sau lipsa acestora în ceea ce priveşte nevinovăţia clientului meu. Sper într-o achitare“, ne-a spus avocata Cătălina Scripcă, una dintre apărătoare. Vasile Miron este acuzat de omor calificat şi profanare de cadavre.

În rechizitoriu, procurorii au arătat că, în după amiaza zilei de 29 mai 2015, Vasile Miron se afla în satul Covasna, comuna Costuleni, şi l-a lovit cu un corp contondent, de mai multe ori, pe minor, pe motiv că acesta îi scăpase telefonul, stricându-i-l. Din cauza rănilor suferite, băiatul a murit, fiind abandonat de Miron. Acesta a revenit la locul crimei după mai bine de 24 de ore şi a înfăşurat trupul într-un sac de rafie şi o pătură. Cadavrul l-a legat cu o bandă textilă şi sârmă ghimpată.

„În continuare, pentru nu fi descoperit cadavrul victimei, l-a transportat în braţe până la o râpă în care se adună ape pluviale, unde l-a ascuns. Corpul victimei a fost astfel expus o lungă perioadă de timp condiţiilor de mediu, insectelor şi rozătoarelor, ceea ce a determinat distrugerea ţesuturilor moi, fiind găsit scheletizat în data de 26 septembrie 2015“, au precizat procurorii Parchetului General. Ulterior comiterii fapte, Miron a plecat în Germania de unde a fost extrădat la solicitarea autorităţilor din România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: