O studentă şi-a dat în judecată tatăl grav bolnav pentru a primi bani să poată termina facultatea

O studentă şi-a dat în judecată tatăl grav bolnav pentru a primi bani să poată termina facultatea

FOTO: Arhiva Adevărul

Bărbatul spune că nu şi-a mai permis plata pensiei de întreţinere din cauza bolilor de care suferă, medicamentele consumându-i mare parte din venituri.

Ştiri pe aceeaşi temă

O studentă din Iaşi şi-a dat în judecată tatăl, care este despărţit de circa trei ani de soţie, pentru că bărbatul nu mai plătea pensia de întreţinere. 

Conform legii, obligaţia părintelui de a plăti pensia de întreţinere încetează la împlinirea de către copil a vârstei de 18 ani, cu excepţia cazului în care tânărul îşi continuă studiile. În acest caz, plata se poate prelungi până la împlinirea vârstei de 26 de ani.

Ajuns în faţa judecătorilor, ieşeanul a declarat că nu şi-a mai permis să plătească pensia de întreţinere, pentru că starea sa de sănătate s-a agravat, fiind diagnosticat cu tuberculoză pulmonară, dar şi cu afecţiuni cardiace grave. 

El a motivat că din cauza costurilor medicamentelor a ajuns să renunţe la a mai plăti pensia către fiica sa. În plus, acesta consideră că relaţia dintre ei s-a înrăutăţit foarte mult în ultima vreme, fata nemainteresându-se de situaţia sa. 

Judecătorii au decis aprobarea cererii fetei şi obligarea bărbatului în continuare la plata pensiei. 

„Studiind înscrisurile medicale depuse la dosar, instanţa constată că niciunul dintre acestea nu este ulterior anului 2018, ceea ce înseamnă că starea de sănătate a pârâtului e aceeaşi, acum, cât şi la momentul divorţului. Pârâtul nu a depus înscrisuri care să ateste întinderea cheltuielilor ocazionate de medicamentaţia necesară, mulţumindu-se doar să indice bolile de care suferă. Or, cum aceste boli existau şi la momentul divorţului, ele fiind descoperite în perioada 2011-2017, chiar certificatul de handicap datând din anul 2012, instanţa nu găseşte niciun motiv pentru care să aprecieze, cu temei, că pârâtul are cheltuieli mai mari acum decât faţă de momentul desfacerii căsătoriei”, au motivat magistraţii Judecătoriei.
 
Bărbatul a făcut apel şi speră în continuare că va fi exonerat de la plată. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările