Mutare spectaculoasă la Politehnica Iaşi. Gruparea din Copou a adus preparator fizic trecut pe la Bayern Munchen

Mutare spectaculoasă la Politehnica Iaşi. Gruparea din Copou a adus preparator fizic trecut pe la Bayern Munchen

Riccardo Proietti / FOTO: Politehnica Iaşi

Mutarea vine după ce noul antrenor al ieşenilor, Andrei Cristea, s-a declarat nemulţumit de nivelul fizic al jucătorilor săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Politehnica Iaşi şi-a luat un nou preparator fizic. Italianul Riccardo Proietti a completat colectivul tehnic al formaţiei din Copou. Astăzi, fostul preparator fizic al echipelor Bayern Munchen şi al naţionalei Israelului şi-a cunoscut noii colaboratori şi a "luat pulsul" jucătorilor ieşeni la antrenamentul desfăşurat pe terenul sintetic de baza Sportivă Tineretului.
 
Riccardo Proietti, născut la 29 iulie 1969, la Florenţa, în Italia, are un CV de invidiat. A lucrat la cluburi renumite din Europa, precum Bayern Munchen, Empoli, Udinese, Pescara, Grasshopper Zurich, dar şi la prima reprezentativă a Israelului.
 
A mai activat în Emiratele Arabe Unite, la Al Wahda, Baniyas şi Al Jazira. De-a lungul timpului a pregătit fotbalişti celebri precum George Weah, Luca Toni, Franck Ribéry şi Philipp Lahm. Alături de antrenorul Otmar Hitzfield a cucerit titlul în Bundesliga cu Bayern Munchen în 2008. 
 
Riccardo Proietti este doctor în ştiinţe, diplomă obţinută la Institutul din Viena, iar de-a lungul timpului a publicat nenumărate lucrări şi articole de specialitate. 
 
 
Vă recomandăm să citiţi şi: 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările