Misterul morţii a doi tineri, în ziua de Crăciun. O ieşeancă implicată în replantarea teilor şi un amic au decedat după ce au căzut de la înălţime

Misterul morţii a doi tineri, în ziua de Crăciun. O ieşeancă implicată în replantarea teilor şi un amic au decedat după ce au căzut de la înălţime

Ana Ungureanu a murit după ce a căzut de la înălţime FOTO Ziarul de Iaşi

Prietenii celor doi tineri care au murit în noaptea de 24 spre 25 decembrie susţin cu tărie că aceştia ar fi fost victimele unui accident şi în niciun caz nu s-ar fi sinucis, aşa cum a precizat, oficial, Poliţia. Una dintre victime, de 23 de ani, a participat la campania civică de la Iaşi, privind replantarea teilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâmplarea tragică în care victime au fost Dragoş Vârlan şi Ana Ungureanu a avut loc cu doar câteva minute înainte de Crăciun, pe strada Ciurchi din cartierul ieşean Tătăraşi. Cei doi tineri, de 23, respectiv 32 de ani, au murit după ce au căzut de la înălţime, de la mansarda unui imobil. Trupurile celor doi au fost descoperite în jurul miezului nopţii de un ieşean, care a sesizat autorităţile prin intermediul numărului unic de urgenţă.

La faţa locului au ajuns două echipaje medicale, unul al SMURD şi unul al Ambulanţei. „ S-a trimis un echipaj de terapie intensivă de la SMURD şi un echipaj de ambulnaţă de la SAJ. La faţa locului a fost găsit un bărbat şi o femeie. Bărbatul avea vârsta în jur de 30 de ani şi prezenta leziuni incompatibile cu viaţa, pentru care nu s-a început resuscitarea. Pentru femeie s-a început resuscitarea, însă nu a răspuns la manevre. Ambii au rămas la locul solicitării fără să fie preluaţi spre spital”, a precizat Diana Cimpoeşu, medic şef SMURD.  

Varianta Poliţiei

Un echipaj al Inspectoratului de Poliţie Judeţen Iaşi s-a deplasat, de asemenea, la faţa locului. Poliţiştii au precizat că au solicitat ajutorul pompierilor pentru a sparge uşa apartamentului de la balconul căruia au căzut cei doi. „Nu sunt indicii care să conducă la ideea comiterii unei infracţiuni. Vorbim cel mai probabil de un act suicidar, însă cercetările vor continua pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc acest caz”, a declarat Mădălin Ţăranu, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

Acesta a mai precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal de moarte suspectă. Trupurile celor doi au transportate la Institutul de Medicină Legală, acolo unde a fost efectuată necropsia. Rezultatele preliminare, au mai arătat autorităţile, nu au schimbat concluzia preliminară a autorităţilor.

În ciuda variantei oferite oficial de poliţişti, amici ai Anei Ungureanu şi Dragoş Vârlan spun că variantă sinuciderii este exclusă. De altfel, în apartamentul de la balconul căruia au căzut cei doi, în care Ana locuia cu chirie, nu a fost găsit un bilet prin care să se anunţe un pretins gest suicidar. De asemenea, nici pe profilul de Facebook al Anei nu existau postări care să indice că aceasta ar fi deprimată.

Ce spun apropiaţii victimelor

Prietena lui Dragoş Vârlan spune că acesta a fost victima unui accident şi în niciun caz nu s-r fi sinucis. “Mi-e greu să scriu asta dar este nevoie din cauza lucrurilor greşite şi nedrepte care se scriu în presa şi care îi afectează pe cei dragi. Din datele pe care le avem până acum, pe 24 decembrie, pe la ora 10, l-au lăsat părinţii în oraş, urmă să meargă la o petrecere. A trecut pe la o prietenă de-a noastră. Erau la o ţigară pe balconul deschis cu balustradă joasă şi ceva carpetă pe jos. Probabil stăteau pe balustradă şi a alunecat unul dintre ei, trăgându-l şi pe celălat. Pe stradă era un pahar şi pe masa din balcon altul plin. Şi geaca lui era pe stradă, probabil a avut-o ea pe umeri, el mai avea şi un hanorac”, a declarat Teodora Talpeş, prietena lui Dragoş Vârlan

Dragoş este originar din Iaşi şi se stabilise la Timişoara, unde lucra la Alcatel. Ana Ungureanu a fost implicată, în trecut, în campanie civică de replantare a teilor de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi lucra la o firmă de IT. “Doamne nu îmi găsesc cuvintele de ce? Oare de ce? Dumnezeu să te ierte scumpo şi bunul Dumnezeu să o întărească pe mama ta şi s-o ajute mai departe”, a postat o prietenă de-a Anei Ungureanu, pe profilul de Facebook al acesteia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: