Metoda cinică a unui traficant de droguri: stupefiante gratis în club, pentru formarea clientelei. Cum s-a năruit imperiul halucinogenelor

Metoda cinică a unui traficant de droguri: stupefiante
gratis în club, pentru formarea clientelei. Cum s-a năruit imperiul
halucinogenelor

Ecstasy, un drog desul de puternic, se dădea gratuit în cluburile din Iaşi

Pentru a-şi fideliza clienţii, un traficant de droguri din Iaşi oferea gratuit, în cluburi, canabis şi ecstasy. Ulterior, tânărul a reuşit să vândă cantităţi impresionante de stupefiante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vlad Huţanu a ajuns pentru prima dată în vizorul oamenilor legii în 2014, atunci când a fost depistat de poliţişti cu droguri. Fiind o cantitate mică, procurorii au dispus renunţarea la urmărire penală, fără să ştie că tânărul nu se cuminţise ci abia începuse „carie­ra“ infracţională. Astfel, din vara anului 2014 şi până în toamna anului 2017, Huţanu a făcut rost şi a vândut în jur de 2 kilograme de canabis, 200 de comprimate de ecstasy şi alte 35 de grame de MDMA pulbere. Huţanu nu doar vindea stupefiante, ci şi consuma, după cum a recunoscut în audierile de la DIICOT.

Procurorii au aflat că, începând cu anul 2014, Huţanu a început să frecventeze un club cu specific tehno unde se consumau şi droguri, precum şi un alt local considerat „de fiţe“ din zona Ciric.

Cum a  fost prins traficantul 

„Conştientizând obţinerea facilă a unor beneficii materiale ilicite, iniţial inculpatul a început să ofere, cu titlu gratuit, spre consum droguri de risc sau de mare risc, persoanelor din anturajul său în scopul formării unei clientele proprii căreia ulterior să-i comercia­lizeze droguri de risc şi droguri de mare risc contra cost“, se arată în motivarea Tribunalului.

Huţanu, care era poreclit Tic Tac, a devenit un personaj cunoscut în cele două cluburi, vânzând cantităţi impresionante de droguri clienţilor. Uneori era sprijinit chiar de barmani, care ofereau drogurile gratuit în numele său, au mai arătat anchetatorii.

„Tranzacţiile cu dro­guri aveau loc fie în interiorul clubului, în general la toaleta ace­lui club, pentru a nu fi sesizate, fie în împrejurimile clubului, din aceleaşi considerente“, au mai precizat procurorii.

În noiembrie 2017, Huţanu a fost prins de Poliţie, alături de alte două persoane, în timp ce aveau asupra lor droguri. Ulterior, tânărul a recunoscut că a vândut stupefiante. Mai multe persoane care au primit droguri gratuit sau care au cumpărat stupefiante de la acesta au fost audiate de anchetatori, unele fiind chiar puse sub acuzare.

Vlad Huţanu a fost condamnat la patru ani de închi­soare cu executare pentru trafic de droguri, însă decizia nu e definitivă. Procesul său s-a reluat, zilele trecute, la Curtea de Apel Iaşi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: